Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Rukovalac-mehaničar poljoprivredne tehnike
  • 30.03.2018. 18:30

Vršac: Đaci popravljaju kombajn ZMAJ 142

Đaci Poljoprivredne škole iz Vršca, smer rukovalac-mehaničar poljoprivredne tehnike, učestvuju u gotovo kompletnom rasklapanju i sklapanju kombajna ZMAJ 142.

Foto: Agroklub / Aleksandar Timko
  • 3.026
  • 64
  • 0

Đaci Poljoprivredne škole iz Vršca, smer rukovalac-mehaničar poljoprivredne tehnike, imaju odličnu praksu - učestvuju u gotovo kompletnom rasklapanju i sklapanju kombajna ZMAJ 142. Novac, tačnije blizu 400.000 dinara, obezbedio je Grad Vršac. Učenci kažu da im ovo mnogo znači, jer nemaju često priliku za ovakav posao, a žele da postanu majstori.

"Rastavljaju se kompletni ležajevi, heder, pužni transporter, trakasti transporteri, znači sve sem motora", rekao je za RTV učenik Luka Ličina, iz Banatskog Sokolca.

Osim kombajna, popravka i traktora

Direktor Poljoprivredne škole Srđan Kliska objašnjava da je princip rada svakog kombajna, starijeg ili novijeg, isti, te da će baš zato ovo biti izuzetna prilika za đake. Veruje da će mašina do juna ući u žetvu pšenice. Na zajedničkom poslu su đaci, nastavnici, ali i zaposleni mehaničari. Uporedo će se popravljati i traktor.

"I traktor će biti kompletno rastavljen u delove, čak i motor, pri čemu se vidi da je trap već skinut. Skidaće se menjač, diferencijal, kompletna limarija. Srediće se i služiti za naše potrebe. Naravno biće i ofarban", objašnjava nastavnik mašinske grupe predmeta Borivoj Tapavički.

Nadležni kažu da su se odlučili za ovu značajnu pomoć školi, jer je i ona, kao i druga poljoprivredna gazdinstva, pretrpela velike štete tokom suše prošle godine.


Izvori

RTV


Tagovi

ZMAJ 142 Kombajn Traktor Luka Ličina Borivoj Tapavički Srđan Kliska Vršac Poljoprivredna škola


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.