Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • NR Kina
  • 07.08.2015. 09:00

Vučić i kineski ambasador o privrednim temama

Premijer Vučić i ambasador Li razmatrali su mogućnosti realizacije projekata u oblasti putne infrastrukture, kao i poljoprivrede i izvoza prehrambenih proizvoda iz Srbije u Kinu.

  • 39
  • 1
  • 0

Na današnjem sastanku predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića i ambasadora Narodne Republike Kine Li Mančangom, potvrđeno je da će izgradnja pruge Beograd-Budimpešta, projekat od strateškog značaja za Srbiju, početi do kraja godine.

Premijer Vučić i predsednik kineske vlade Li Kećiang dogovorili su taj projekat na sastanku u Beogradu u decembru prošle godine, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Premijer Vučić i ambasador Li razmatrali su i mogućnosti realizacije novih projekata u oblasti putne infrastrukture, kao i poljoprivrede i izvoza prehrambenih proizvoda iz Srbije u Kinu.

Tema sastanka bila je i saradnja u oblasti proizvodnje građevinskih mašina i kamiona u okviru kineskih investicija uz mogućnost izvoza na kinesko tržište. Veliki potencijal za saradnju postoji i u oblasti informacionih tehnologija i izrade softvera.

Premijer Vučić prihvatio je poziv da učestvuje na Samitu Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope, koji će biti održan u Pekingu krajem godine. Vučić je pozvao kineske građane da iskoriste turistički potencijal naše zemlje i posete Srbiju, navedeno je u saopštenju.


Izvori

Tanjug


Tagovi

Kineski ambasador Aleksandar Vučić Li Mančang Narodna Republika Kina Samit Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope