Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Volvo traktor
  • 13.05.2023. 18:00

Za oldtajmer traktor skoro 20.000 evra

Restaurirani oldtajmer traktor Volvo BM Bison 470 je brzo postigao rekordnu cenu. A kako vozi, pogledajte u videu.

Foto: Klaravik
  • 130
  • 12
  • 0

Oldtajmer traktori su, čini se, u modi. Zato ne čudi da je švedski prodavač poljoprivrednih mašina Klaravik, postigao rekordnu cenu na aukciji. Stari restaurirani Volvo BM Bison 470 prodat je za 19.080 evra. Prema navodima aukcijske kuće ovo je rekord za ovaj model, a cena je povećana u odnosu na početnu samo za nekoliko sati.

Neočekivani ishod

Prodavač oldtajmer traktora Džol Nilson nije mogao da veruje šta se događa i nije očekivao takav ishod prodaje. U 2021. godini jedan primerak je prodat za 13.700 evra.

"Popravka i sređivanje starih traktora je moj glavni interes. Proveo sam mnogo sati renovirajući ga. Motor je originalan. Farbanje je odlično urađeno", izjavio je Nilsson koji se raduje novim projektima.

Još ih čeka restaurisanje

U garaži ima još nekoliko Bison traktora, a velika mu je želja da ima Volvo BM 810 ili 814. San je da obnovi i poseduje jedan od ova dva modela.

Novi vlasnik Volvo BM Bison 470 je entuzijasta, sakupljač poljoprivrednih mašina, iz Danske.

A kako izgleda u vožnji, pogledajte u videu: 

 


Tagovi

Stari traktor Volvo BM Bison 470 Restauracija traktora Klaravik Volvo traktor Oldtajmer traktor Aukcijska prodaja traktora


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.