Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • PIK Bečej
  • 12.12.2015. 13:30

Za PIK Bečej do sada samo dva kupca

Prodaja poljoprivrednog kombinata PIK Bečej metodom javne licitacije održaće se 17. decembra, a za kupovinu tog preduzeća do sada su se prijavila dva kupca, MK Grupa Miodraga Kostića i Industrija mesa "Matijević" Petra Matijevića.

Foto: depositphotos.com
  • 430
  • 15
  • 0

Prodaja poljoprivrednog kombinata PIK Bečej metodom javne licitacije održaće se 17. decembra, a za kupovinu tog preduzeća do sada su se prijavila dva kupca, MK Grupa Miodraga Kostića i Industrija mesa "Matijević" Petra Matijevića.

Ponude se primaju do 15. decembra

Rok za predaju ponuda ističe u utorak, 15. decembra, a Kostić i Matijević dostavili su bankarske garancije za učešće na licitaciji u iznosu 17,1 miliona evra. Procenjena vrednost kapitala kombinata je 85,5 miliona evra, a početna cena na licitaciji biće 42,7 miliona evra. Dvorac "Fantast" se ne prodaje, jer je nekadašnja imovina zemljoposednika Bogdana Dunđerskog koja je zaveštana Matici srpskoj.

Prodaje se i frabrika za preradu voća, ribnjak i restoran

Oglas o prodaji PIK-a Bečej objavljen je sredinom novembra i u njemu se navodi da Radna jedinica Ratarstvo raspolaže poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu i pod sistemima za navodnjavanje površine 2.908 hektara, te centrom za doradu semena, mešaonom stočne hrane, silosima skladišnog kapaciteta 44.500 tona, krupnom i sitnom mehanizacijom. Radna jedinica Svinjarstvo ima šest objekata na farmi kapaciteta 4.600 krmača i 4.390 nazimica, što omogućuje proizvodnju do 100.000 tovljenika godišnje, dok radna jedinica Govedarstvo raspolaže sa dve farme kapaciteta 1.950 krava i proizvodnjom mleka do 12 miliona litara godišnje.

Na prodaju je i "Flora", fabrika za preradu povrća, ribnjak od 666 hektara, kao i restoran "Ribnjak" i poslovni prostor u Master centru Novosadskog sajma.

Nakon četiri godine stečaja i 230 dana u blokadi, bečejski kombinat bankrotirao je u maju ove godine. Pored 2.908 hektara poljoprivrednog zemljišta u svom vlasništvu, PIK godinama zakupljuje još oko 8.000 hektara poljoprivredne zemlje u državnoj svojini. Kupac PIK Bečeja nema obavezu da zadrži oko 1.400 radnika tog kombinata.

Foto: depositphotos.com; svn48


Izvori

beta.rs


Tagovi

PIK bečej Prodaja Bankrot Početna cena Licitacija Ribnjak Miodrag Kostić Petar Matijević