Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pokrajinska vlada
  • 20.06.2015. 16:10

Za poljoprivredu još 130 miliona dinara

Branislav Bogaroški potpisao je u ime Pokrajinske vlade 142 ugovora sa korisnicima bespovratnih sredstava za navodnjavanje, protivgradne mreže i male preradne kapacitete.

  • 99
  • 4
  • 0

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški potpisao je novu seriju ugovora sa korisnicima bespovratnih sredstava, po tri ovogodišnja konkursa Sekretarijata: za navodnjavanje, protivgradne mreže i male preradne kapacitete.

Potpisana 142 ugovora

Tom je prilikom istakao kako su potpisani ugovori sa 142 korisnika u vrednosti 130 miliona dinara. "Radi se o 65 miliona za protivgradne mreže, 62 za navodnjavanje i tri miliona dinara za male preradne kapacitete", rekao je Bogaroški.

Na konkursu za male preradne kapacitete bilo je planirano 70 miliona dinara i to je prvi konkurs gde su sva sredstva raspodeljena. "Potrudićemo se da posle rebalansa budžeta iznađemo mogućnosti da ga ponovimo još jednom, pošto je interesovanje veoma veliko, naročito za kapacitete za preradu voća i povrća i hladnjače", izjavio je Bogaroški.

U navodnjavanje do sada uloženo 100 miliona dinara

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu do sada je za navodnjavanje uložio 100 miliona dinara. Ovim sredstvima, udruženim sa sredstvima poljoprivrednika, preko 1.200 hektara zemljišta staviće se ove godine pod sisteme za navodnjavanje. Kako navodi Bogaroški, za nabavku opreme za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara ostalo je još 170 miliona dinara, što je sasavim dovoljno sredstava za sve zainteresovane. Za kraj je naveo i podatak da je za nabavku protivgradnih mreža utrošeno 200 miliona i te je preostalo još 55 miliona dinara.


Izvori

Pokrajinska vlada


Tagovi

Branislav Bogaroški Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu Ugovori Bespovratna sredstva Navodnjavanje Protivgradne mreže Preradni kapaciteti Eksploatacioni bunari Poljoprivreda