Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Internet na selu
  • 23.11.2020. 10:00

Za više od 5.500 domaćinstava brz i stabilan internet

Brz i stabilan internet ugovorenim radovima u 34 naselja dobiće više od 5.500 domaćinstava i to u devet opština; Novi Pazar, Prijepolje, Gornji Milanovac, Vladičin Han, Knjaževac, Valjevo, Loznica, Ljubovija i Bačka Topola.

Foto: Bigstock/Goodluz
  • 148
  • 7
  • 0

Ministarka telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da je početak realizacije Projekta za zajedničku izgradnju širokopojasne mreže u ruralnim područjima, od ključnog značaja za uključivanje svih građana Srbije u digitalno društvo.

Brz i stabilan internet ugovorenim radovima u 34 naselja dobiće više od 5.500 domaćinstava i to u devet opština; Novi Pazar, Prijepolje, Gornji Milanovac, Vladičin Han, Knjaževac, Valjevo, Loznica, Ljubovija i Bačka Topola.

Sledeće godine u ruralnim naseljima - internet za 90.000 domaćinstava

"To znači da će na hiljade mladih dobiti mogućnost savremenog obrazovanja, dok će privrednici u tim područjima moći bolje i uspešnije da posluju. Ovaj projekat omogućava i razvoj preduzetništva u oblasti poljoprivrede, usluga, domaćeg turizma, kulturne baštine", istakla je Matićeva.

Uskoro internet i za naselja za koja operateri nisu bili zainteresovani

Ugovori koji su potpisani sa predstavnicima "Telekom Srbija", "Orion Telekom", "SBB" i "Sat trakt" rezultat su prvog u nizu javnih poziva operatorima, koji je bio otvoren tokom septembra. Međutim, tom prilikom nije bilo prijava za 15 naselja.

"Mi smo i na ovom prvom pozivu videli da postoje naselja za koje operatori nisu zainteresovani čak ni uz finansijsku podršku države, tako da ćemo i za ta naselja i za te porodice obezbediti internet i šansu za normalan život u digitalnoj budućnosti."

Projekat zajedničke izgradnje širokopojasne komunikacione infrastrukture u ruralnim predelima, u prvoj fazi uključuje ukupno 600 naselja sa oko 90.000 domaćinstava i planirano je da bude završen u 2022. godini.


Tagovi

Internet na selu Širokopojasna mreža Tatjana Matić Ministarstvo telekomunikacija Internet operateri Internet u ruralnim područijima


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...