Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protivgradna zaštita
  • 03.04.2019. 20:00

Za zaštitu useva u Vojvodini obezbeđeno 780 protivgradnih raketa

Radarskom centru "Fruška gora" predato je 780 protivgradnih raketa za sprovođenje zaštite poljoprivrednih useva u Vojvodini. Za tu namenu izdvojeno je 30 miliona dinara.

Foto: Vlada AP Vojvodine
  • 64
  • 2
  • 0

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević je predao Radarskom centru "Fruška gora" na korišćenje 780 protivgradnih raketa za sprovođenje zaštite poljoprivrednih useva na teritoriji Vojvodine.

Štete od grada više od 6,2 milijarde dinara 

Govoreći o značaju mere protivgradne zaštite koju Sekretarijat sprovodi, Radojević je ovome u prilog izneo i procene Državne revizorske institucije, koje govore da su štete od grada, u prethodne tri godine, iznosile nešto preko 6,2 milijarde dinara.

Na osnovu toga, procena je da je šteta koja je nastala u poljoprivredi na teritoriji cele Republike Srbije bila 5,8 milijardi dinara.

Uspostavljanje automatskih lansirnih stanica

Radojević je izneo i da je Pokrajinski sekrtarijat, u cilju unapređenja protivgradne zaštite, pokrenuo i postupak izrade dve projektno-tehničke dokumentacije u vezi sa uspostvljanjem automatskih lansirnih stanica.

Reč je o modelu koji već sprovodi resorno ministarstvo u saradnji sa Hidrometerološkim zavodom. Prvi korak će biti sproveden u okviru Radarskog centra na Fruškoj gori, imajući u vidu, kako je Radojević istakao, njegov zanačaj na celokupnu poljoprivrednu proizvodnju koju pokriva, a reč je o voćarskim, povrtarskim i vinogradarskim kulturama.


Izvori

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo


Tagovi

Protivgradne rakete Vuk Radojević Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Nevreme


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.