Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredna škola
  • 05.11.2018. 08:00

Zadrugarstvo obavezan predmet od 2019. godine

Devet škola dobilo je 800.000 dinara za realizaciju projekata u oblasti zadrugarstva, a projekte je finansijski podržao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu.

Foto: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu
  • 118
  • 5
  • 0

Zadrugarstvo će od sledeće godine biti obavezan predmet u srednjim poljoprivrednim školama u Vojvodini. Devet škola dobilo je 800.000 dinara za realizaciju projekata u oblasti zadrugarstva, a projekte je finansijski podržao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu. Učenici će imati mogućnost da slušaju predavanja o ovoj temi, kao i da posete uspešne zadruge.

"Nakon realizacije projektnih aktivnosti sve škole će imati priliku da naprave prezentaciju na temu značaja udruživanja i doprinosa poljoprivredi. Na osnovu toga biće dodeljene tri nagrade - prva 150.000 dinara, druga 100.000 dinara i treća 50.000 dinara", rekao je za RTV pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević.

Kako se dodaje, ovim predmetom će se unaprediti kvalitet nastave u poljoprivrednim školama, jer su mladi zainteresovani za ovu temu. "Značaj zadrugarstva je sve veći kod nas, naročito u ruralnim oblastima, pa je samim tim i važno da ono uđe u nastavni plan i program", smatra direktor Srednje poljoprivredne škole iz Futoga Dušan Gagić.

Jelena Nestorov Bizonj, sekretarka Zadružnog saveza Vojvodine, veoma je zdovoljna što se velikom brzinom došlo do realizacije incijative: "Smatramo da će na ovaj način učenici imati priliku da se upoznaju sa ovim najzačajnijim oblikom organizovanja poljoprivrednika u praksi i da to и primene".


Izvori

RTV


Tagovi

Zadrugarstvo Predmet Poljoprivredne škole Vovjodina Vuk Radojević Dušan Gagić Jelena Nestorov Bizonj


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.