Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zakup zemljišta
  • 27.10.2021. 10:00

Zakup državnog zemljišta u Smederevu, Boljevcu, Žitorađi i Titelu

S obzirom da se radi o drugom, odnosno trećem krugu nadmetanja, svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači koji žele da učestvuju u nadmetanju, neophodne je da ispune samo jedan uslov.

Foto: Depositphotos/ilfede
  • 191
  • 33
  • 0

U gradu Smederevu i opštinama Boljevcu, Žitorđi i Titelu prethodnih dana su raspisani oglasi za zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, prenosi Uprava za poljoprivredno zemljište.

Ukupna površina poljoprivrednog zemljišta koje se nudi u zakup na području grada Smedereva 1.444 hektara. Period zakupa je 15 godina, osim za jedinice javnih nadmetanja u katastarskim opštinama Kulič, Osipaonica, Smederevo, Skobalj i Šalinac gde je u toku postupak komasacije, pa je period zakupa za ova javna nadmetanja jedna godina. Rok za prijavu na nadmetanja u Smederevu ističe prvog novembra u 14 časova.

Žitorađa i Boljevac sprovode drugi krug nadmetanja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta. U Žitorađi je u ponudi ukupno 173 ha, dok je u Boljevcu ukupna površina koja se nudi u zakup 1.317 ha. Period zakupa je 15 godina. Zainteresovani zakupci se mogu prijaviti putem aplikacije Digitalno javno nadmetanje najkasnije do 12 sati četvrtog novembra u Žitorađi, odnosno desetog u 14 časova u Boljevcu.

U Titelu je raspisan oglas za treći krug javnih nadmetanja, koji se sprovodi po uslovima drugog kruga. Ukupno se nudi nepunih 19 ha, raspoređenih u 33 jedinice javnih nadmetanja, a period zakupa je takođe 15 godina. Rok za prijavu ističe 28. novembra.

S obzirom da se radi o drugom, odnosno trećem krugu nadmetanja, svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači koji žele da učestvuju u nadmetanju, neophodne je da ispune samo jedan uslov: da imaju registrovano gazdinstvo u aktivnom statusu najmanje tri godine.


Tagovi

Uprava za poljoprivrendo zemljište Zakup zemljišta Državno poljoprivredno zemljište Smederevo Titel Boljevac Žitorađa


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.