Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Veterinarska inspekcija
  • 15.04.2015. 12:30

Zaplenjeno preko dve tone pilećeg mesa u Raškoj

Veterinarska inspekcija poslednjih meseci sve je aktivnija na sprečavanju ilegalne trgovine mesom. Poslednja zaplena je bila juče na pravcu iz Leposavića prema Raškoj.

Foto: heavenlyhomemakers.com
  • 81
  • 3
  • 0

Veterinarska inspekcija Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine u saradnji sa pripadnicima policije, sinoć su, na pravcu iz Leposavića prema Raškoj, zaplenili nelegalnu pošiljku mesa upućenu u Novi Pazar.

U kombi vozilu, pronađen je 171 paket smrznutih pilećih bataka (težine po 15 kilograma) odnosno 2.565 kilogram mesa sa deklaracijom na stranom jeziku i bez prateće dokumentacije. Takođe, u kombi vozilu pronađeno je i 15 paketa zamrznutog belog pilećeg mesa (težine po 12 kilograma), odnosno 180 kilograma mesa, poreklom iz Brazila, sa stranom deklaracijom i bez prateće dokumentacije.

Roba je kupljena na tertoriji Kosova i Metohije, a transportovana je radi dalje prodaje za Novi Pazar. Veterinarska inspekcija oduzela je pileće meso jer prema zakonu nepravilno deklarisano se karakteriše kao nebezbedno za ishranu ljudi. Zaplenjeno meso biće neškodljivo uništeno. Protiv novopazrca koji je vozio kombi sa piletinom biće podignuta prijava kod nadležnog suda.

Foto: heavenlyhomemakers.com


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Piletina Veterinarska inspekcija Zaplena Policija Kosovo Metohija Zamrznuto mesao Novi Pazar Deklaracije


Autor

Đorđe Simović

Više [+]

Dugogodišnji agrarni novinar, objavljuje u štampanim i elektronskim medijima u zemlji i regionu. Nosilac više nagrada za agrarno novinarstvo. Moto: "Nemoj pa se ne boj."