Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vodostaj
  • 05.09.2022. 12:00

Zarobljeno više od milion tona uglja i 400.000 tona žitarica na Dunavu

Zbog obustave plovodbe ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović i ambasador Petar Dojkov u ime Ministarstva transporta i komunikacija Bugarske potpisali su u Beogradu sporazum o saradnji na tehničkom održavanju plovnog puta Dunava.

Foto: Depositphotos/ColorValley
  • 159
  • 21
  • 0

Zbog obustave plovidbe u Bugarskoj trenutno je u Srbiji zarobljeno više od milion tona uglja i 400.000 tona žitarica, kao i ogromna količina sirovina za srpsku metalsku i hemijsku industriju, piše RTS.

Zato su ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović i ambasador Petar Dojkov u ime Ministarstva transporta i komunikacija Bugarske potpisali u Beogradu sporazum o saradnji na tehničkom održavanju plovnog puta Dunava.

Kako je ranije najavio Momirović, sporazumom će naša mehanizacija biti stavljenja na raspolaganje Bugarskoj kako bi se uspostavila plovidba Dunavom u toj zemlji.

Potpisanim dokumentom predviđena je saradnja na tehničkom održavanju ključnih za sektor prevoza robe na plovnom putu Dunava, na deonici između 610 i 375 kilometra reke.

Kako se navodi na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, vodostaj Dunava je u stagnaciji i manjem kolebanju sa tendencijom stagnacije i manjeg porasta naredna tri dana.


Tagovi

Vodostaj Diunava Plovnost Prevoz žitarica Tomislav Momirović Petar Dojkov


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija u Beogradu, na putu za pijacu Vidikovac 😃