Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Neobična rešenja
  • 03.08.2021. 18:00

Zbog navodnjavanja u kukuruzu, traktoru dodao još četiri točka

Italijanski poljoprivrednik se pohvalio svojim vrlo neobičnim umećem. I dok su jedni oduševljeni, drugi upozoravaju da to uopšte nije sigurno.

Foto: Youtube/Printscreen
  • 1.092
  • 180
  • 0

Na YouTube kanalu Gabry982 osvanuo je neobičan video u kojem se poljoprivrednik iz Italije pohvalio vrlo zanimljivim "tehnološkim dostignućem".

Na svoj traktor Fiat Agri 88-94 DT nadogradio je još četiri dodatna točka koja se pomoću hidraulike spuštaju dole i podižu traktor u vis. Kako bi lakše ušao i sišao sa svog vozila, na isti je način ugradio i stepenice.

I dok su mu neki u komentarima čestitali i nisu skrivali oduševljenje njegovom idejom, drugi su ga pak upozorili da je to vrlo nesigurno. Smatraju da su šipke i okvir od čelika poprilično nestabilni te da postoji opasnost od prevrtanja. Neki kažu i da je novac bespotrebno potrošen na hidrauliku, točkove i poluge te da od ovakve mašine nema nikakve koristi.

Međutim, ima i onih koji su se našalili, a jedan je gledalac napisao:

"To meni treba na automobilu kako bih izbegao gužvu na auto-putu". Ali, ona u kukuruzu ovom poljoprivredniku zasigurno ne stvara problem. Upravo je zbog ovih visokih biljaka želeo viši traktor kako bi nesmetano mogao da provuče cevi za navodnjavanje kroz usev, što je i učinio.

Kako je to izgledalo pogledajte u videu:


Tagovi

Poljoprivredna mehanizacija Gabry982 Inovacija Hidraulika Dodatni točkovi Navodnjavanje kukuruza


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.