Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uništena polja
  • 10.05.2023. 16:30
  • Hrvatska

Zbog svađe izorali uljanu repicu i pšenicu?

Oko spornog zemljišta navodno su se "zakačila" tri poljoprivrednika.

Foto: medjimurski.hr (ustupljena foto)
  • 7.942
  • 407
  • 0

Verbalni sukob navodno je prethodio uništenju polja uljane repice i pšenice na području Nedelišća i Pušćine u susednoj Hrvatskoj.

Kako je objavio medjimurski.hr, obratio im se čitalac i opisao da ova dva sela "bruje" da su se oko zemljišta zakačila tri velika poljoprivrednika. Glavno pitanje je ko ima pravo da koristi parcele nekolicine starijih meštana, koji ih više ne mogu obrađivati.

Prema tim pričama, kratkih rukava ostali su oni koji su imali usmeni dogovor da smeju da koriste oranice jer su drugi nabavili potpisane papire da su oni ti koji imaju sva prava na te površine.

Izbila je potom svađa pa je novi korisnik izorao njive na kojima su dosadašnji već imali zasejanu uljanu repicu i pšenicu.

Rekao im je da je bila pozvana i policija te poslao fotografije na kojima je vidljiva izorana uljana repica. Međutim, novinari ovog portala obratili su se i Policijskoj upravi međimurskoj iz koje su im naveli da nisu primili dojave o ovom događaju. 

Šta se zaista dogodilo i dalje je otvoreno pitanje, zaključuju iz redakcije koja nam je ustupila fotografiju uništenog polja. 


Izvori

medjimurski.hr


Tagovi

Izorana polja Svađa Svađa oko zemljišta Uništena uljana repica


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!