Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zabrana pčelarima
  • 01.04.2020. 14:00

Zbog zabrane kretanja za starije, SPOS traži pomoć mlađih pčelara

Zato pozivamo sve pčelare starije od 65/70 godina, da probaju da nađu nekoga ko će im uraditi makar nužne poslove na pčelinjaku, a mlađe pčelare molimo da pokažu solidarnost i da izađu u susret molbama starijih, navodi SPOS.

Foto: JumpStory
  • 381
  • 18
  • 0

Uprkos zahtevima Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) pčelari stariji od 65 godina, u naseljima sa preko 5000 stanovnika, kao i od 70, u mestima sa manje stanovnika, do daljnjeg neće moći da posećuju svoje pčelinjake.

Zabrana kretanja: Stanje još uvek nije kritično, ali pčelari nestrpljivi

SPOS na svom sajtu navodi da 'žale zbog ovakve odluke' i da očekuju 'katastrofu na mnogim pčelinjacima', ali i da traže pomoć države za takve pčelare nakon završetka epidemije, kao što će se pomoći mnogima koji su zbog epidemije bili sprečeni da ostvare svoje prihode u poljoprivredi.

"Zato pozivamo sve pčelare starije od 65/70 godina, da probaju da nađu nekoga ko će im uraditi makar nužne poslove na pčelinjaku, a mlađe pčelare molimo da pokažu solidarnost i da izađu u susret molbama starijih", navodi se na sajtu.

Mlađi proizvođači napolje samo uz dozvolu

Svi ostali pčelari mlađi od 65/70 godina moći će normalno na pčelinjake i van kao i u toku policijskog časa, samo treba da pošalju zahtev.

Ministarstvo poljoprivrede omogućilo je poljoprivrednicima da sa bilo kog računara ili prenosivog uređaja podnesu zahtev za odobrenje kretanja. Dozvola će važiti samo za navedeni dan u datom periodu od 17:00 do 05:00 časova, odnosno od 15:00 do 05:00 časova vikendom. Rok za odgovor na podneti zahtev je do 48 časova od prijema poruke.

Svakom poljoprivredniku za obavljanje poslova potrebna dozvola u vreme zabrane kretanja

"Jedino što još uvek ne znamo kako će se završiti, to je vođenje pomoćnika na pčelinjak u vreme policijskog časa, jer je MUP pre neki dan i to stopirao iz nepoznatih razloga", postavljaju pitanje iz ovog saveza. 


Tagovi

Zabrana izlaska Policijski čas Zabrana kretanja SPOS Pčelari Pčelinjaci


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.