Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mladi poljoprivrednici
  • 29.05.2017. 14:00

Zdrav život umesto gradske vreve

Primer uspešnog mladog para su Saša i Maja Trbojević iz Karađorđeva. Nisu čekali podsticaje, nego su pre šest godina odlučili da sreću okušaju na selu. Stigli su iz Beograda. Bave se voćarstvom, povrtarstvom i ovčarstvom.

Foto: Print Screen / YouTube
  • 2.443
  • 116
  • 0

Primer uspešnog mladog para su Saša i Maja Trbojević iz Karađorđeva. Nisu čekali podsticaje, nego su pre šest godina odlučili da sreću okušaju na selu. Stigli su iz Beograda. Osim poljoprivredom, aktivno se bave sportom i imaju dva sina.

Proizvodnja na pola jutra

Bave se voćarstvom, povrtarstvom i ovčarstvom. Kako kažu, znaju šta proizvode, a to je u skladu sa zdravim životom koji vode. Zahvaljujući kreativnosti i volji, lako raspored ono što imaju.

"Mi smo uspeli da ne uđemo u kredite. Sve što steknemo, prodamo ili uložimo u novo i samo okrećemo. Tako nam se najviše isplati. Radimo u dobrim firmama, ne zarađujemo mnogo, ali ulažemo tao gde nam najviše treba. Ako čovek sam sebi zacrta da ne može, nikada neće moći", poručuje Maja, bivša reprezentativka u savate boksu.

Od ukupnog broja poljoprivrednika u Srbiji, njih 4,7 odsto su mladi, do 40 godina starosti. U Evropi je taj procenat duplo veći.

Novac od ovčarstva

Trbojevići imaju otvoreno tržište kada je u pitanju prodaja mesa.

"Imamo dva, tri restorana gde plasiramo jagnjeće meso. Uvek se traži jagnje više, tako da uvek možemo da prodamo. NIkada nije bilo da nema", kaže Saša.

Ovaj par se ne odriče ni ljubavi prema konjarstvu, a Saša je bio profesionalni džokej. U Karađorđevu, blizu njihovog imanja, postoji ergela koja im omogućuje da se posvete i ovoj ljubavi.

Više u prilogu:

Foto: Print Screen / YouTube


Povezana stočna vrsta

Ovčarstvo

Ovčarstvo

Ovčarstvo je grana stočarstva koja je izrazito rasprostranjena pa se stoga ovce mogu naći na svim kontinentima osim Antartika. Važnost ovčarstva varira od zemlje do zemlje. Ovce... Više [+]

Tagovi

Saša Trbojević Maja Trbojević Karađorđevo Ergela konja Ovčarstvo


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner