Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pokrajinska vlada
  • 02.08.2016. 15:00

Zemljoradničke zadruge važne za razvoj sela

Poljoprivrednici treba da se podstaknu na udruživanje, jer je organizovanje u zemljoradničke zadruge od značaja, ne samo za ekonomski razvoj, nego i za ukupan društveni razvoj sela.

  • 426
  • 20
  • 0

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević, razgovarao je sa predsednikom Zadružnog saveza Vojvodine Radislavom Jovanovim o unapređenju saradnje između resornog pokrajinskog sekretarijata i Zadružnog saveza Vojvodine na stvaranju boljih uslova za poslovanje zemljoradničkih zadruga.

Na sastanku, koji je održan u prostorijama Zadružnog saveza Vojvodine, istaknuto je da je neophodno da se uz punu promenu Zakona o zemljoradničkim zadrugama, koji je stupio na snagu početkom godine, i odlučnost na svim nivoima vlasti, uz podršku zadružnih saveza, poljoprivrednici podstaknu da se udružuju, jer je organizovanje u zemljoradničke zadruge od značaja, ne samo za ekonomski razvoj, nego i za ukupan društveni razvoj sela.

Zemljoradničkim zadrugama treba vratiti mesto koje im pripada

Radojević je tom prilikom istakao da je neophodno da se žitelji sela međusobno udružuju i samoorganizuju, da jedni prema drugima imaju pristup kao prema poslovnim partnerima i prijateljima, jer samo tako udruženi mogu da zaštite svoje interese na "nemilosrdnom" tržištu na kom dominiraju multinacionalne kompanije. "Pojedinačnim nastupom na tržištu nije moguće odbraniti svoje interese i biti konkurentan", poručio je Radojević i dodao da je pored inicijative pojedinaca, pre svega mladih poljoprivrednika, neophodna koordinacija na svim nivoima vlasti, uz podršku zadružnih saveza i stručnih institucija, kako bi se zemljoradničkim zadrugama vratilo mesto koje im je pripadalo.

Podrška podizanju silosa biće u budžetu za 2017. godinu

Resorni sekretar je još dodao da će u pokrajinskom budžetu za 2017. godinu biti koncipirana mera podrške poljoprivrednicima za podizanje silosa, te da bi poljoprivrednici udruženi u zadruge trebalo tu da pronađu svoj interes i mogućnost da konkurišu za bespovratna sredstva.

Predsednik Zadružnog saveza Vojvodine Radislav Jovanov, istakao je da je podrška Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu značajna za poboljšanje uslova za poslovanje zemljoradničkih zadruga. Podrška je posebno potrebna u rešavanju problema na terenu oko uknjižbe zadružne svojine.


Izvori

Pokrajinska vlada


Tagovi

Pokrajinska vlada Radislav Jovanov Zemljoradničke zadruge Udruživanje poljoprivrednika Zadružni savez Vojvodine Vuk Radojević Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu Bespovratna sredstva