Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz mesa
  • 16.10.2019. 16:30

Zlatiborcu ponovo dozvoljen izvoz u Rusiju

Mesnoj industriji Zlatiborac od 14. oktobra ponovo je dozvoljen izvoz na tržište Ruske Federacije.

Foto: Depositphotos/Salomonus_
  • 123
  • 5
  • 0

Kompaniji Zlatiborac d.o.o. ponovo je dozvoljen izvoz na tržište Ruske Federacije, počev od 14. oktobra ove godine. 

Podsećamo, Ruska Federacija je 4. juna 2019. godine privremeno suspendovala izvoz mesa i mesnih prerađevina za četiri kompanije iz Republike Srbije, i to: "Zlatiborac", "Carnex", IM "Matijević" i "Big Bull Foods".

Odmah nakon stupanja na snagu ovih privremenih mera, kompanija Zlatiborac je kako saopštavaju otpočela sa intenzivnim radom na otklanjanju neusaglašenosti, koje su se odnosile na procedure i normativno-tehničke uslove, a koje je evidentirala Federalna služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor Ruske Federacije. 

"Već sredinom juna meseca 2019. godine, kompanija Zlatiborac je dostavila izveštaj o izvršenim korekcijama, čime su ispunjeni dodatno postavljeni zahtevi za izvoz na tržište Evroazijske ekonomske unije. Na osnovu dokumentacije koja je priložena Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, a koju je razmotrila ruska inspekcijska služba, doneta je odluka o ukidanju zabrane izvoza," saopštavaju u toj kompaniji.

Tom odlukom "Roseljhoznadzora", kompanija Zlatiborac kako dalje kažu nesmetano nastavlja sa poslovanjem na tržištu Ruske Federacije, na kome je prisutna od 2012. godine. 


Tagovi

Zlatiborac Izvoz mesa Zabrana Rusija Srbija


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.