Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Victoria group
  • 17.11.2015. 11:00

Značajan rast prihoda i dobiti Sojaproteina

Neto dobit kompanije Sojaprotein u prvih devet meseci 2015. godine porasla je za 99 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine, sa 512,7 miliona dinara na više od milijardu dinara.

Foto: sojaprotein.rs
  • 108
  • 5
  • 0

Neto dobit kompanije Sojaprotein u prvih devet meseci 2015. porasla je za 99 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine, sa 512,7 miliona dinara na više od milijardu dinara, prenela je Brokerska kuća Sinteza invest.

Kako se navodi, prema podacima kvartalnog izveštaja, koji je objavljen na Beogradskoj berzi, poslovni prihodi Sojaproteina iz Bečeja u prvih devet meseci ove godine porasli su za 22 odsto, na 10,5 milijardi dinara, dok je poslovni dobitak bio 1,1 milijardu dinara, što je rast od 188 odsto u odnosu na isti periodi prethodne godine. Napominje se da dugoročni krediti Sojaproteina iznose 9,8 milijardi dinara, od čega se 1,2 milijarde dinara odnosi na kredite uzete u inostranstvu.

Akcijama Sojaproteina se trguje na Prajm listingu (Prime) Beogradske berze. Nakon dugotrajne stagnacije cena je na prethodnom trgovanju porasla za 8,33 odsto na 598 dinara, pa trenutna tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 8,9 milijardi dinara (nepunih 74 miliona evra).

Foto: sojaprotein.rs


Izvori

beta.rs


Tagovi

Sojaprotein Victoria group Neto dobit Beogradska berza Bečej Prajm listing Akcije Trgovanje Poslovni dobitak

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao