Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novac iz EU fondova
  • 27.02.2017. 10:30

Zrenjanin: Školi oprema vredna 200.000 evra

Poljoprivredna škola u Zrenjaninu dobila je, zahvaljujući projektu podrške EU, 200.000 evra za nabavku nove mehanizacije i opreme, neophodne pre svega za realizaciju praktične nastave.

Foto: Pete / Flickr
  • 1.136
  • 149
  • 0

Zrenjaninska Poljoprivredna škola dobila je, zahvaljujući učešću u projektu podrške Evropske unije, 200.000 evra za nabavku savremene mehanizacije i opreme, koju će đaci te škole koristiti u praktičnoj nastavi.

Kako prenosi RTV, od 49 poljoprivrednih škola u našoj zemlji koje su učestvovale u tom projektu, samo 10 je dobilo novac za neophodnu opremu i mehanizaciju.

Čeka se traktor i oprema za veterinarski kabinet

Direktorka Poljoprivredne škole u Zrenjaninu Milica Damjanović Tomin kaže da je na školsku ekonomiju stigla: freza, rasipač za mineralno đubrivo, pneumatske makaze i rotobaler. Ona je dodala da očekuje da uskoro stigne traktor, kao i opreme za veterinarske kabinete. Oprema nabavljena za veterinarski kabinet još nije izložena, jer još nije osigurana, a veoma je skupa.

Znanja stečena u školi đaci primenjuju na porodičnim gazdinstvima

Ove mašine će umnogome doprineti da đaci steknu izuzetno dragocena praktična iskustva. To potvrđuju i učenici ove škole, rekavši da znanja koja u školi stiču mogu da primene na porodičnim gazdinstvima, dok će im s druge strane nove mašine i oprema pomoći da unaprede dosadašnja i steknu nova znanja iz oblasti ratarstva, povrtarstva, voćarstva i veterine.

Foto: Pete / Flickr


Izvori

RTV


Tagovi

Zrenjanin Poljoprivredna škola Projekat Nabavka opreme Milica Damjanović Tomin


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.