Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

DJI P4 Multispectral - poljoprivredni dron za prikupljanje podataka sa biljaka

Cena: na upit

Opis

P4 Multispectral

DJI P4 Multispectral

Prikupite precizne podatke u visini biljaka koristeći P4 Multispectral – visoko preciznu bespilotnu letelicu sa besprekorno integrisanim multispektralnim sistemom za snimanje, izgrađenim za poljoprivredne misije, praćenje životne sredine i još mnogo toga.

Od farme do brojki: Steknite trenutni uvid u zdravlje biljaka

P4 Multispectral objedinjuje proces prikupljanja podataka koji nude uvid u zdravlje useva i upravljanje vegetacijom. DJI je stvorio ovu platformu sa istim moćnim standardima performansi po kojima je DJI poznat, uključujući maksimalno vreme leta od 27 minuta i opseg prenosa do 7 km sistemom OcuSync.

Pogledajte ispod površine

Pravljenje kolekcija poljoprivrednih slika sada je jednostavnije i efikasnije nego ikada ranije sa ugrađenim stabilizovanim sistemom za obradu slika koji sakuplja sveobuhvatne grupe podataka odmah po skidanju ambalaže sa proizvoda. Pristupite informacijama koje je prikupila kamera od 1 RGB i multispektralni niz fotoaparata od pet kamera, koje pokrivaju plavi, zeleni, crveni opseg, te opseg crvene ivice i opseg blizu infracrvenom – sve u rezoluciji od 2 MP sa globalnim zatvaračem, na troosnom stabiliziranom gimbalu.

Integrisani spektralni senzor sunčeve svetlosti za precizne rezultate

Integrisani spektralni senzor sunčeve svetlosti na vrhu drona snima solarno zračenje, što maksimalizuje tačnost i doslednost prikupljanja podataka u različito doba dana. U kombinaciji sa naknadno obrađenim podacima, ove informacije pomažu u dobijanju najtačnijih NDVI rezultata.

Značajni podaci na raspolaganju

Pogledajte i RGB i NDVI fidove
Jednostavno snimanje vazdušnih snimaka nije dovoljno za ag profesionalce koji žele da znaju više. Prebacite se sa preliminarne analize normativnog indeksa razlike u vegetaciji (NDVI) na RGB uživo da biste odmah uočili gde je to potrebna pažnja, tako da se ciljane odluke o lečenju mogu brzo doneti.

Preciznost na nivou centimetra

Dobijajte tačne podatke o pozicioniranju u realnom vremenu na slikama snimljenim pomoću svih šest kamera u uz pomoć DJI-jevog TimeSync sistema, koji pruža tačna merenja na nivou centimetra. TimeSync sistem kontinuirano usklađuje kontroler leta, RGB i NB kamere i RTK modul, popravljajući podatke o pozicioniranju u središte CMOS-a i osiguravajući da svaka fotografija koristi najtačnije metapodatke. Sve kamere prolaze rigorozni postupak kalibracije, pri čemu se mere radijalna i tangencijalna izobličenja sočiva. Sakupljeni parametri distorzije se spremaju u metapodatke svake slike, omogućavajući softveru za naknadnu obradu da se jedinstveno prilagodi svakom korisniku.

Kompatibilnost mobilne stanice D-RTK 2 sa NTRIP-om

Poboljšajte preciznost RTK pozicioniranja bez internet veze povezivanjem P4 Multispectral sa D-RTK 2 visoko preciznom GNSS mobilnom stanicom i NTRIP (Mrežnim transportom RTCM putem Internet protokola) ili sačuvajte podatke satelitskih osmatranja koji će se koristiti za postprocesuiranu kinematiku (PPK).

Početak misije inteligentne poljoprivrede

Planirajte letove
Planirajte letove, realizujte automatizovane misije i upravljajte podacima o letu pomoću iOS-ove vodeće aplikacije za planiranje leta GS PRO - DJI.

Snimite podatke
Prikupite multispektralne slike na velikom području koristeći P4 Multispectral i steknite uvid u problematična područja.

Analizirajte podatke
Lako pristupite i obradite podatke iz vazduha primenom specifičnih biljnih metrika i parametara kako biste postigli željene rezultate kada je u pitanju zdravlje biljaka.

Reagujte prema podacima
Primenite ciljane tretmane u oblastima kojima je potrebna pažnja na osnovu preciznih podataka sa drona.

Primena - precizna poljoprivreda

Tokom sezona kada vegetacija raste, multispektralni snimci mogu biti od pomoći ag profesionalcima pružanjem informacija elektromagnetnog spektra, koje su nevidljive ljudskom oku. Imajući pristup tim podacima i naknadno dobijenim podacima indeksa vegetacije, poput NDRE i NDVI, poljoprivrednici mogu donositi pravovremene, informisane odluke o tretiranju useva, smanjenju troškova, uštedi resursa i maksimalnom prinosu.

Primena - nadgledanje i inspekcija životne sredine

Rutinsko nadgledanje i održavanje biljaka mogu se učiniti pametnijim i efikasnijim kada se koristi P4 Multispectral – iskoristite njegov multispektralni monitoring sistem za nadgledanje zdravlja šuma, merenje biomase, mapiranje obalne linije ili upravljanje priobalnom vegetacijom uz zaštitu staništa ili ekosistema, te još mnogo toga.

Licence
Kupovinom ovog modela dobija se jednogodisnja licenca za:

  • DJI GS Pro (Team-Professional);
  • DJI Terra Basic;
  • Enterprise Shield Basic.

Info

Kategorija: Oprema i delovi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cena: na upit
Država: Srbija
Datum objave oglasa: 16.01.2020.
Pregleda: 153873
Šifra oglasa: 45612

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas