Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Elatus Era

Syngenta Agro d.o.o

Kontakt - Syngenta Agro d.o.o

Syngenta Agro d.o.o.
Airport City Belgrade
Omladinskih brigada 88b, IV sprat
11070 Novi Beograd
Tel: +381 11 3129982

Facebook
Instagram
Youtube
 

pogledaj sve oglase partnera

Cena: na upit

Opis

Elatus Era

  • FUNGICID
  • SREDSTVO ZA ZAŠTITU BILJA

Aktivna materija:

  • 75 g/l Benzovindiflupir (SOLATENOL™)
  • 150 g/l Protiokonazol

Formulacija:

  • Koncentrat za emulziju (EC)

Nova era dolazi! 

ELATUS® ERA je sistemični fungicid sa preventivnim, kurativnim i eradikativnim delovanjem, za suzbijanje najvažnijih prouzrokovača bolesti lista, stabla i klasa u usevima pšenice i ječma.

Način delovanja:
ELATUS® ERA je kombinacija dve aktivne materije: nove, inovativne aktivne materije SOLATENOL® i proverenog protiokonazola. SOLATENOL® pripada hemijskoj grupi pirazol-karboksamida (SDHI) i deluje kao inhibitor enzima sukcinat-dehidrogenaze ometajući normalan transport elektrona u mitohondrijama u procesu disanja. Osim toga, negativno utiče na porast micelije i na klijanje spora, sprečavajući na taj način dalje širenje patogena.

Protiokonazol, aktivna materija iz grupe triazola, odlikuje se produženim preventivnim, kurativnim i eradikativnim delovanjem, i u kombinaciji sa SOLATENOL®-om omogućava efikasno i dugotrajno suzbijanje širokog spektra bolesti pšenice i ječma, a istovremeno sprečava i pojavu rezistentnosti.

Snaga fungicida ELATUS® ERA ne odražava se samo u snažnom suzbijanju bolesti, nego i u fiziološkom efektu, boljem iskorišćavanju azota i vode i produženju vegetacije što dokazano utiče na povećanje prinosa.

Primena:

Usev

Patogeni koje suzbija

Količina primene

Vreme primene

Karenca

Pšenica

Lisna rđa (Puccinia recondita), žuta rđa (Puccinia striiformis), siva pegavost lista (Septoria tritici), siva pegavost lista i klasa (Septoria nodorum), trulež klasa (Fusarium spp.)

0,5-1 l/ha

Od početka vlatanja do kraja cvetanja

*OVP

Ječam

Rđa (Puccinia hordei), mrežasta pegavost lista (Pyrenophora teres), sočivasta pegavost (Rhynchosporium secalis), ramularijska pegavost (Ramularia collo-cygni)

0,5-1 l/ha

Od početka vlatanja do kraja klasanja

*OVP

*OVP – Obezbeđena vremenom primene

ELATUS® ERA se primenjuje u ječmu za prvi tretman protiv mrežaste pregavosti, rđe i pepelnice ili u fazi lista zastavičara za suzbijanje ramularijske i mrežaste pegavosti ječma. Preporučena količina primene je 0,8 l/ha. U pšenici fungicid ELATUS® ERA preporučujemo u fazi lista zastavičara ili na početku cvetanja za zaštitu klasa, u količini primene 0,8 l/ha.

Mogućnost mešanja:
U većem broju ogleda utvrđena je fizička kompatibilnost sa mnogim preparatima, ali mogućnost mešanja treba proveriti pre primene. O mogućnosti mešanja ovog sredstva sa drugim sredstvima, redosledu mešanja i drugim detaljima, raspitati se kod zastupnika.

 

Info

Kategorija: Fungicidi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cena: na upit
Država: Srbija
Datum objave oglasa: 26.04.2023.
Datum izmene oglasa: 26.04.2023.
Pregleda: 55
Šifra oglasa: 57409

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas