Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Geoxe 50 WG

Syngenta Agro d.o.o

Kontakt - Syngenta Agro d.o.o

Syngenta Agro d.o.o.
Airport City Belgrade
Omladinskih brigada 88b, IV sprat
11070 Novi Beograd
Tel: +381 11 3129982

Facebook
Instagram
Youtube
 

pogledaj sve oglase partnera

Cena: na upit

Opis

Čuvar vašeg blaga!

fludioksonil (500 g/kg)
Vodorastvorljive granule (WG)

Geoxe 50 WG je kontaktni fungicid, koji se primenjuje preventivno u zasadu jabuke, kruške i breskve za suzbijanje prouzrokovača truleži i propadanja plodova u skladištu tokom čuvanja. Preventivno suzbija uzročnike truleži plodova tokom skladištenja, gljive Colletortichum gleosporoides, Penicilliurn spp. Alternaria spp. Rhisopus spp. Monilinia spp. Botrvtis soo.

Karenca  je 3 dana za jabuku, krušku i breskvu i omogućava primenu i efikasnu zaštitu plodova svih osetljivih biljaka i kratko vreme pred berbu.
Ostaci ispod merljivih nivoa ukoliko se preparat koristi po preporuci = omogućavaju nesmetan promet i izvoz proizvoda u EU i Rusiju.

Primenjuje se preventivno tretiranjem plodova pre berbe u količini od 0,4 do 0,45 kg/ha, uz utrošak 1000 do 1500 l/ha vode. Prvi tretman se preporučuje 14 dana pred berbu u fazi početka zrenja i drugi tretman 7 dana pred berbu u cilju zaštite od prouzrokovača skladišnih bolesti.
Primena ovog fungicida je u toku vegetacije, preventivno, neposredno po sticanju uslova za zaražavanje. Primenjuje se najviše 2 puta u toku godine, na istoj površini uključujući i primenu drugih fungicida iz grupe fenilpirola (grupa 12 prema FRAC).
Preparat se može primeniti u svim vrstama ručnih i motornih prskalica i atomizera.

Geoxe 50 WG nije fitotoksičan za gajene biljke ukoliko se primeni u navedenim količinama i u preporučeno vreme.

Preparat se može mešati sa većinom sredstava za zaštitu bilja,osim sa insekticidima izrazito kisele reakcije. Ne sme se mešati sa fungicidima na bazi sumpora. Kada se meša sa tečnim formulacijama pesticida, potrebno je prvo njega rastvoriti u manjoj količini vode, a zatim uz dodavanje vode dodati i tečni preparat. Pre mešanja proveriti kompatibilnost-mogućnost mešanja.

Karenca: 3 dana za jabuku, krušku i breskvu. Radna karenca je do sušenja depozita preparata.

Način delovanja:
GEOXE® 50 WG je fungicid na bazi aktivne materije fludioksonil, koja prema mehanizmu delovanja pripada grupi fenilpirola koja deluje na prenos osmotskog signala. Ovakav mehanizam delovanja primarno utiče na sprečavanje klijanja konidija, čime se sprečava infekcija. Primenjuje se neposredno pred berbu ili u ranim fazama infekcije, kako bi se sprečilo propadanje plodova tokom skladištenja.

 

Primena:

Usev

Patogeni koje suzbija

Količina primene

Vreme primene

Karenca

Jabuka

Penicillium spp., Alternaria spp., Rhisopus spp., Monilinia spp., Botrytis spp., Colletortichum gleosporoides

0,4-0,45 kg/ha

Tretiranje 14 i 7 dana pred berbu, u fazi sazrevanja.

3 dana

Kruška

Penicillium spp., Alternaria spp., Rhisopus spp., Monilinia spp., Botrytis spp., Colletortichum gleosporoides

0,4-0,45 kg/ha

Tretiranje 14 i 7 dana pred berbu, u fazi sazrevanja.

3 dana

Breskva

Penicillium spp., Alternaria spp., Rhisopus spp., Monilinia spp., Botrytis spp., Colletortichum gleosporoides.Penicillium spp., Alternaria spp., Rhisopus spp., Monilinia spp., Botrytis spp., Colletortichum gleosporoides

0,4-0,45 kg/ha

Tretiranje 14 i 7 dana pred berbu, u fazi sazrevanja.

3 dana

GEOXE® 50 WG je fungicid sa smanjenim toksikološkim rizikom i odličnim ekotoksikološkim osobinama. Ostaci (MDK) ispod merljivih nivoa ukoliko se preparat koristi po preporuci - omogućen nesmetan promet i izvoz proizvoda u EU i Rusiju.

Mogućnost mešanja:
GEOXE® 50 WG se može mešati sa većinom sredstava za zaštitu bilja, osim sa insekticidima izrazito kisele reakcije. Ne sme se mešati sa fungicidima na bazi sumpora i bakra. Pre svake primene trebalo bi proveriti kompatibilnost tj. mogućnost mešanja preparata.  se može mešati sa većinom sredstava za zaštitu bilja, osim sa insekticidima izrazito kisele reakcije. Ne sme se mešati sa fungicidima na bazi sumpora i bakra. Pre svake primene trebalo bi proveriti kompatibilnost tj. mogućnost mešanja preparata.

Info

Kategorija: Fungicidi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cena: na upit
Država: Srbija
Datum objave oglasa: 30.09.2019.
Datum izmene oglasa: 27.04.2023.
Pregleda: 428
Šifra oglasa: 44591

Dokumenti

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas