Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

REVUS® Top 500 SC

Syngenta Agro d.o.o

Kontakt - Syngenta Agro d.o.o

Syngenta Agro d.o.o.
Airport City Belgrade
Omladinskih brigada 88b, IV sprat
11070 Novi Beograd
Tel: +381 11 3129982

Facebook
Instagram
Youtube
 

pogledaj sve oglase partnera

Cena: na upit

Opis

REVUS® Top 500 SC

  • FUNGICID
  • SREDSTVO ZA ZAŠTITU BILJA

Aktivna materija:

  • 250 g/l Mandipropamid
  • 250 g/l Difenokonazol

Tri problema - jedno rešenje

REVUS® Top je sistemični fungicid sa preventivnim, kurativnim i eradikativnim delovanjem za suzbijanje prouzrokovača plamenjače (Phytophthora infestans) i crne pegavosti (Alternaria solani) krompira, i u usevu paradajza je za suzbijanje prouzrokovača plamenjače (Phytophthora infestans) i crne pegavosti lista (Alternaria solani) na otvorenom polju i crne pegavosti lista paradajza (Alternaria solani) u zaštićenom prostoru.

Način delovanja:
REVUS® Top 500 SC 
je kombinacija dve izuzetno efikasne aktivne materije čijom se zajedničkom primenom povećava efikasnost na biljne bolesti, a istovremeno i smanjuje mogućnost pojave rezistencije. Mandipropamid je preventivni lokal-sistemik koji inhibira klijanje spora. Odmah nakon tretmana snažno se vezuje za voštani sloj kutikule, zbog čega je izuzetno otporan na ispiranje kišom.  Poseduje visoku efikasnost u suzbijanju prouzrokovača plamenjače (Phytophthora infestans), dok difenokonazol ima odličnu efikasnost protiv prouzrokovača crne pegavosti (Alternaria solani). Difenokonazol je aktivna materija širokog spektra delovanja iz hemijske grupe triazola, koji inhibiraju sintezu ergosterola gljiva. Kreće se kroz list tretirane biljke sa njegovog lica ka naličju i obratno (translaminarno kretanje), zbog čega obezbeđuje ravnomernu distibuciju preparata u biljnom tkivu.

Primena:

Usev

Patogeni koje suzbija

Količina primene

Vreme primene

Karenca

Krompir

Plamenjača (Phytophthora infestans), crna pegavost (Alternaria solani)

0,4-0,6 l/ha

Tokom vegetacije, preventivno ili po sticanju uslova za pojavu i razvoj oboljenja.

7 dana

Paradajz

Plamenjača (Phytophthora infestans) i crne pegavosti lista (Alternaria solani) na otvorenom polju i crne pegavosti lista paradajza (Alternaria solani) u zaštićenom prostoru

0,45-0,6 l/ha

u uslovima povoljnim za pojavu oboljenja, u vreme cvetanja i precvetavanje ili prema preporuci prognozno-izveštajne služb

3 dana

Mogućnost mešanja:
Kombinacija ove dve aktivne materije ispoljava odlično dejstvo u suzbijanju prouzrokovača plamenjače i crne pegavosti lista, najznačajnijih oboljenja krompira, tako da nije potrebno mešanje sa drugim fungicidima. Ne sme se mešati sa insekticidima izrazito kisele reakcije.

Primena i usevu paradajza!

Primena u usevu paradajza je za suzbijanje prouzrokovača plamenjače (Phytophthora infestans) i crne pegavosti lista (Alternaria solani) na otvorenom polju i crne pegavosti lista paradajza (Alternaria solani) u zaštićenom prostoru, u količini 0,45 do 0,6 L/ha uz utrošak vode 400-600 L/ha, tretiranjem u uslovima povoljnim za pojavu oboljenja, u vreme cvetanja i precvetavanje ili prema preporuci prognozno-izveštajne službe. Primeniti količinu od 0,45 L/ha u intervalu od 7 dana u uslovima manjeg do srednjeg pritiska bolesti, tj. pri manje povoljnim uslovima za pojavu i razvoj oboljenja. Veća količina primene, od 0,6 L/ha primenjuje se u intrevalu od 12-14 dana, u uslovima povoljnim za pojavu i razvoj oboljenja.
Karenca za paradajz je 3 dana.

Info

Kategorija: Fungicidi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cena: na upit
Država: Srbija
Datum objave oglasa: 27.04.2023.
Pregleda: 96
Šifra oglasa: 57452

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas