STARTER KULTURE

Kontaktiraj

Kontakt - Karlo Bogisic

tel: 064/5859474
e-mail: karlobogisic@gmail.com

pogledaj sve oglase korisnika

Cena: 734,00 din ≈ 6,23 €

Opis

FD DVC YC X-11, termofilna kultura ,omogućava dobijanje proizvoda  visokog viskoziteta , želatinozne strukture  blage arome i minimalne postacidifikacije. Kultura koja daje odlične rezultate kada mleko ima nizak sadržaj  suve materije.

FD DVS YC X-16 je veoma slična kulturi FD DVS YC  X-11, i njena fag alternativa.

FD DVS YF L 811 je jedna od novijih FD DVS kultura za proizvodnju svih vrsta fermentisanih proizvoda sa vrlo visokim viskozitetom, vrlo blagom aromom i vrlo niskom postacidifikacijom. Daje"spoonable" proizvod (proizvod pune kašike). Finalni proizvod, koji sadrži ovu starter kulturu, lakše podnosi temperaturna kolebanja tokom transporta i skladištenja.

FD DVS YF L812 je kultura koja je veoma slična kulturi L811 i njena je fag alternativa.

FD DVS YF-L903- kultura sadrži sojeve Streptococcus thermophilus i Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus. Karakteristika kulture jeste da daje visoko izraženu strukturu jogurta sa veoma slabom postacidifikacijom i slabije izraženom aromom acetaldehida. Pogodno za jogurt sa smanjenim sadržajem mlečne masti.

FD DVS YF-Mild 1.0 jedna od novih kultura koja daje fantastične rezultate po pitanju niske postacidifikacije. Zbog proizvodnje velike količine EPS(egzopolisaharida) preporučije se za jogurte gde je potreba da se dobije visok viskozitet sa slabije izrazenom aromom acetaldehida. Pogodnost visoke količine EPS utiče na slabu pojavu sinareze kod jogurta sa smanjenim sadrćžajem mlečne masnoće.

ABY kulture su, takođe, probiotske kulture koje pored navedenih sojeva La5, BB12, ST sadrže i L. bulgaricus vrstu, tako da proizvod  koji sadrži ove starter kulture može biti deklarisan kao JOGURT sa probiotskim svojstvima.  Imaju izraženiju jogurtnu aromu od ABT kultura,  visoki viskozitet i minimalnu postacidifikaciju.

FD DVS CH-N 11 je jedna od mezofilnih starter kultura tipa LD, proizvodi aromu i CO2. Ova kultura obezbedjuje brzu acidifikaciju, veoma otporna na fag, jako izraženu aromu i srednje izraženo formiranje gasa.

FD DVS CH-N 19 je jedna od mezofilnih starter kultura tipa LD, proizvodi aromu i CO2. Ova kultura obezbedjuje brzu acidifikaciju, veoma otporna na fag, jako izraženu aromu i srednje izraženo formiranje gasa. Sa karakteristikama veoma slična kulturi FD DVS CH-N 11.

FD DVS CH-N 22 kultura tipa LD, proizvodi aromu i CO2.  Karakteristika ove starter kulture jeste da je veoma otporna na fag, daje veoma visoko izraženu aromu, i visoko formiranje gasa CO2.

FD DVS FLORA DANICA po karakteristikama veoma slična FD DVS CH-N 22, pogodna za proizvodnju polutvrdih sireva sa okcama.

Meki sirevi ( beli sir, feta sir i sl):

Feta:

  • Tradicionalna feta: FD DVS-R-704, R-707, R-708
  • UF Feta: FD DVS FRC60, 65, -70 i 75, SafeIT1, SafeIT-2, SafeIT-3
  • Kulture serije FRC se dodaju duplo manje, ali je podsiravanje na temeraturi od 35oC.

Za krišku (feta) odnosno beli sir preporučuju se kulture FD DVS FRC-60, -65, -70 i -75.

FD DVS XPL-1,XPL-2, XPL-20, XPL-30, XPL-40 jedne od veoma dobrih mezofilnih kultura sa dodatkom ST. Koristi se pretežno u proizvodnji pavlake, fermentisanih prizvoda sa povećanom količinom masnoće kako imaju veoma kratko vreme fermentacije a daju srednje do visoko razvijenu čvrstinu gela sa srednje do slabo izraženom aromom. Prednost ovih kultura je veoma brzo vreme fermentacije kao i prijatna aroma i punoća ukusa.

Sirila-Enzimi

U ponudi imamo HANSEN® L 3000 Granulate NB, je mikrobiološki koagulant, mucorpepsin, proizveden potopljenom fermentacijom na biljnom supstratu s odabranim sojem gljivica Rhizomucor miehei čuvanom u vodi u kontrolisanim uslovima, a nije prisutno u krajnjem proizvodu. Proizvod sadrži enzim za koagulaciju mleka koji djeluju na kapa-kazeine, što rezultira u formiranju gruši. Široko se primenjuje u industriji sira kao alternativa goveđeg / telećeg sirište i fermentacijom proizvedenog himozina (FPC). Visoka nespecifični proteolitička aktivnost Rhizomucor miehei ima značajan utjecaj na randman, ukus i razvoj teksture sireva u odnosu na teleći - i fermentacijom proizveden himozin.:

Doziranje: preporučeno doziranje 1-2 g na 100L mleka, ili ukoliko ste koristili sirilo HANILASE TL2300, pomnožite tadašnje doziranje na 100L mleka sa faktorom 0.77 i dobićete preporučenu količinu doziranja novog sirila na 100L mleka.

CHY-MAX PowderExtraNB, je čist  himozin proizveden fermentacijom substrata od povrća sa Aspergillus niger var . avamori  čuvan  pod specifičnim uslovima i nije prisutan u konačnom proizvodu . Proizvod sadrži enzim za koagulaciju mleka koji je veoma specifičan za kapa - kazein , što dovodi do veoma dobrog formiranja gruši. Osnovna proteolitička aktivnost takođe ima značajan uticaj na  razvoj ukusa i teksturu  sireva . Aktivni enzim za koagulaciju  mleka je himozin 100% . Preporučeno doziranje 1-3g/100l. Sirilo se može koristiti za bilo koji tip sira. U praksi daje veoma dobre rezultate na radman sira.

 

Info

Kategorija: Sirevi i mlečni proizvodi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cena: 734,00 din
Država: Srbija
Okrug: Zapadnobački okrug, Vojvodina
Datum objave oglasa: 03.07.2019.
Pregleda: 85
Šifra oglasa: 43686

Predaj oglas

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas