Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Zlatiborski wellness čaj, 17 lekovitih trava. 100gr rinfuz.

Oglas je istekao!

Pogledajte slične oglase iz kategorije: Poljoprivredni proizvodi.

Cena: 600,00 din ∼ 5,12 €

Opis

MEŠAVINA 17 LEKOVITIH BILJAKA ručno branih, sušenih, za održanje opšteg zdravlja i imuniteta.

Namena: za individualnu upotrebu i restorane.
Biljni čaj u rinfuzi. Proizvod registrovanog poljoprivrednog domaćinstva.
Norma za pripremu 1,5gr po šolji čaja. Preračunata cena jedne šolje čaja je 10 din.

Pakovanje u plastičnoj tegli 100gr, za 2 meseca.
Urađena zdravstvena analiza.

SADRŽAJ
Timijan - Ekspektorans i blag spazmolitik. Ulazi u sastav čajeva za lakše iskašljavanje a koristi se i za izradu tinkture. Deluje i antibakterijski.
Betonika - Lekovito delovanje:  listovi betonike ili klaša služe u lecenju rastrojenih i slabih živaca, padavica, žutice, astme, za čišcenje pluca, protiv povracanja krvi, žgaravice, vodene bolesti, reumatskih bolesti, uloga (gihta) i želucanog katara.
Bosiljak - Primena. Primenjuje se za lečenja upala (želuca, creva), grčeva u želucu, kašlja, astme, početnih stanja tuberkoloze, bolesti mokraćnih organa. Koristi se za umirenje živaca, protiv nesanice i protiv nesvestice. Pojačava polni nagon.
Glog, list, cvet - Primena. Glog je jedan od najdragocenijih lekova za srce. Jača i reguliše rad srca. Delotvorno reguliše krvni pritisak. Kod starijih ljudi leči mane i upale srčanog mišića. Naročito je važan kod srčanog infarkta jer poboljšava prokrvljenost srčanog mišića.
Hajdučka trava, cvast - Lekovito delovanje: hajducka travu ili stolisnik cisti i jaca krv i probavne organe.
Ivanjsko cveće - Primena. Smiruje grčeve, pospešuje znojenje i mokrenje. Koristi se kod nervnih bolesti, padavice, nervoze, kod probavnih smetnji, upale bešike, vodene bolesti, ženskih bolesti, obolenja slezine i gušterače, kožnih bolesti.
Kamilica - Lekovito delovanje. Pomaže kod nadutosti, kod proliva i osipa na koži, zatim kod oboljenja želuca i u slučajevima kada je on pun sluzi zbog katara, zatim kod poremećaja ili izostanka menstruacije i kod drugih oboljenja materice i jajnika, kao i kod nesanice, upale pasemnika, kod groznice, zubobolje i bolnih rana. Korisna je u lecenju jetre i žuci.
Kantarion - Lekovito delovanje. Upotrebljava kod oštećenja nerava i kod živčanih tegoba svih vrsta, kod povreda od udarca i kod posledica jakog naprezanja. Takođe je odličan lek protiv proliva. protiv trigeminusne neuralgije, kod nervnih tegoba, kod upala živaca, neuroza, nesanice i kod živčane slabosti
Kopriva, list - Lekovito delovanje. Kopriva je naša najbolja lekovita biljka za pročišćavanje krvi od koje istovremeno raste i broj crvenih krvnih zrnaca. Njome se leče i oboljenja i upale mokraćnih puteva, kao i patološki zastoj mokraće. Posebno se preporučuje za prolećnu kuru s obzirom da čisti i creva.
Lavanda, cvet - Lekovito delovanje. Lavanda se koristi kao blago sredstvo za smirivanje kod nervne iscrpljenosti, kod problema sa spavanjem, za povećanje lučenja žuči, za ublažavanje grčeva probavnog trakta, protiv gasova u crevima i kao diuretičko sredstvo.
Lipa - Lekovito delovanje. Lipov cvet se koristi za pospešivanje znojenja i za smirivanje (kod uznemirenosti, nesanice, iscrpljenosti), za ublažavanje grčeva glatkih mišića, za pojačanje lučenja žuči, za povećanje lučenja mokraće, želudačnih sokova i za poboljšanje probave.  
Majčina dušica - Lekovito delovanje. Upotrebljava se, pre svega, kao lek za lečenje organa za varenje, ređe i organa za disanje.
Matičnjak - Lekovito delovanje. Matičnjak smiruje grčeve, reguliše probavu, jača i okrepljuje srce, dezinfikuje i zaceljuje rane, sprečava srčani grč i povraćanje na nervnoj osnovi, smiruje migrenu, nesvesticu, jako lupanje srca.
Nana - Lekovito delovanje. Nana se koristi za umirenje živaca, nervnu rastrojenost, glavobolju, zujanje u ušima, histeriju i hipohondriju, groznicu, slabost i noćno znojenje.
Zova, cvet - Lekovito delovanje:  caj od listova i mladica zovine ili bazge koristi se za pospešivanje izlucivanja mokrace, nakupljene tecnosti u telu, za lecenje šeceme bolesti kao i za cišcenje i poboljšanje krvi. caj od cvetova bazge koristi se u lecenju prehlade, bronhitisa, kašlja, gripe, pocetne upale pluca, jake kijavice, ospica, šarlaha, teškog disanja, astme, kod pocetne tuberkuloze i kod svih reumaticnih bolesti.  
Raskovnik - U narodnoj medicini se koristi protiv zmijskog otrova, da pomogne varenje, u lečenju bolesti krvotoka, bolova u zglobovima, gihta, išijasa, muške impotencije, tetanusa, astme, vodene bolesti, epilepsije, žutice, lečenje čira.
Rastavić livadski - Lekovito delovanje. Rastavić sadrži silicijumovu kiselinu koja leči oštećena mesta u tkivima. Štiti tkivo mokraćnog sistema od oblaganja raspadnim produktima iz urina (sprečava nastanak kamenaca). Primenjuje se kod upale mokraćnih puteva i protiv krvarenja. Pospešuje stvaranje crvenih krvnih zrnaca.

Info

Kategorija: Poljoprivredni proizvodi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cena: 600,00 din (∼ 5,12 €)
Država: Srbija
Okrug: Zlatiborski okrug
Grad: Zlatibor
Datum objave oglasa: 19.03.2021.
Pregleda: 117
Šifra oglasa: 49701

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas