Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Najveći batat
  • 30.09.2018. 19:00

Bucko - batat težak više od dva kilograma!

"Bucko ne ide u lonac, on ide sa nama po svim sajmovima gde ćete imati priliku da ga upoznate!", najavila je porodica Prpić.

Foto: Facebook/Gazdinstvo Prpić
  • 4.567
  • 226
  • 0

"Što je deblji krompir, to je vlasnik...", nisu završili rečenicu na Fejsbuk stranici gazdinstva Prpić, a nisu ni morali, jer je svakome od pratilaca odmah pažnju privukla fotografija na kojoj Diana Prpić iz susedne Hrvatske, poput trofeja drži Bucka. Da, Bucko je batat, njihov ovogodišnji rekorder, težak 2.372 grama

"Bucko ne ide u lonac, on ide sa nama po svim sajmovima gde ćete imati priliku da ga upoznate!", najavili su na svojoj FB stranici, gde su odmah počeli da "padaju" komentari. Pa je tako jedan od pratilaca napisao da Bucko zaslužuje sopstveni FB profil gde će objavljivati selfije i fotke sa ekipom sa sajma, što zvuči kao odlična ideja. 

Što se tiče svetskog rekorda u veličini i težini batata, čini se da takav još uvek ne postoji, a za njega ne zna ni Diana. Zapravo, kaže da nije proučavala, ali njen rekord je od Bucka teži za gotovo 400 grama. 

Jedva je Bucko stao na vagu

"Rekord nam je batat od 2.750 grama. Ali i Bucko jako privlači pažnju. Svi me pitaju - čime ih filuješ kada su takvi?", rekla je Diana u kratkom telefonskom razgovoru i dodala odgvor: "Ničim posebno, stajskim đubrivom i ekološkim đubrivima". Ova mlada poljoprivrednica uz pomoć bake Mare, tate Vlade i mame Snježane u Brežanima obrađuje 22 hektara zemljišta. Pola od toga je pod ekološkom proizvodnjom. 

Kaže da je ove godine izuzetno zadovoljna prinosom batata. "Zadovoljna sam izgledom, jer nema tačkica, nisu ga napadale štetočine, ova godina je bila savršena", otkrila nam je Prpićeva, koja svoje proizvode najčešće oglašava i prodaje preko interneta, tačnije, Facebooka ili njihove internet stranice. Malo ko će ostati ravnodušan na fotografije sezonskog povrća. Osim Bucka i njegove manje braće, sada su aktuelne tikve i tikvice, ali i slatka i slana zimnica koju proizvode od viškova, a izgleda vrlo atraktivno. 

Džinovske lepotice: Stambolke su odlično rodile - iskoristite to


Tagovi

Najveći batat Diana Prpić Hrvatska Bucko


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.