Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krompir iz automata
  • 19.10.2018. 20:00

Domišljati Irac postavio automat za prodaju krompira

Ja sam proizvođač krompira i želim da prodam rod najbolje što mogu, kaže Irac, čiji automat može da pohrani 140 kilograma krompira, odnosno 28 vrećica po 5 kilograma krompira.

Foto: Pixabay/Pexels
  • 703
  • 33
  • 0

Krompira, krompira... ovih se dana može čuti na ulicima gradova i sela. Ipak, sve je manje onih koji se odlučuju na prodaju ovog povrća na taj način jer, većina, posebno onih koji žive u gradovima, krompir kupuju u tržnim centrima. Često se radi o robi iz uvoza, pa neretko umesto domaćeg, kupujemo krompir iz neke od evropskih zemalja. Možda čak i iz daljih. 

Istovremeno, domaći poljoprivrednici često nisu zadovoljni tretmanom i zaradom koju nude tržni centri.

Jedan irski poljoprivrednik odlučio je da to promeniti, pa je svoj krompir odlučio da prodaje pomoću automata. Geri Finegan (Gerry Finnegan) smatra da supermarketi ostvaruju više od 50% dobiti prodajom krompira. Zato je postavio sopstveni automat za prodaju tog povrća u kojem krompir možete kupiti 24 sata na dan, navodi Buzz.ie.  

"Ja sam proizvođač krompira i želim da prodam svoj rod najbolje što mogu", kaže ovaj Irac, čiji automat može da pohrani 140 kilograma krompira, odnosno 28 vrećica po 5 kilograma krompira. 

Vrećicu krompira prodaje za pet evra.

"Na ovaj način ljudi mogu u bilo koje doba dana doći po svoju vrećicu krompira. Samo ubace novac u automat i izvade vrećicu", kaže Finegan, koji trenutno prodaje Queen krompir, a uskoro će ga zamijeniti Rooster


Povezana biljna vrsta

Krompir

Krompir

Sinonim: - | Engleski naziv: Potato | Latinski naziv: Solanum tuberosum L.

Krompir je višegodišnja zeljasta biljka. Potiče iz peruanskih Anda u kojima se uzgajao i pre 8 000 godina. U Evropu su ga doneli španski istraživači u 16. veku i poklonili papi... Više [+]

Tagovi

Krompir Automat Irska Gerry Finnegan


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.