Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podsticanje zapošljavanja mladih
  • 06.08.2018. 12:00

Jablanički okrug: 25 plastenika za mlade povrtare

Projekat sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju i Ministarstvo omladine i sporta.

Foto: Grad Leskovac
  • 208
  • 7
  • 0

Projekat "Podsticanje zapošljavanja mladih" koji se sprovodi u Jablaničkom okrugu (grad Leskovac i opštine Vlasotince, Lebane, Bojnik, Medveđa i Crna Trava), omogućio je da mladi povrtari (između 18 i 35 godina) dobiju 25 većih i manjih plastenika. Radi se o projektu koju sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju i Ministarstvo omladine i sporta.

Posao kao i svaki drugi

Jedna od onih koja je dobila plastenik je Mirjana Đorđević (21) iz Brestovca. Odlučila je da diplomu Pravno-birotehničke škole ostavi sa strane, kako bi se bavila poljoprivredom. Prve plodove već bere, a za mesec dana stižu i kornišoni.

"Želim da se bavim ovim poslom, jer mislim da mogu da napredujem. Ovo je kao i svaki drugi posao, samo što zahteva malo više sunca", rekla je Mirjana za RTS. Njenu odluku podržali su i roditelji, radosni što brigu o zemlji ima ko da preuzme. 

Nakon srednje škole - plastenik

Mladen Jović je tek završio srednju poljoprivrednu školu, a već se posvetio plasteničkoj proizvodnji. Planira da zasadi zelenu salatu. Zajedno sa ocem obrađuje 30 hektara zemlje. "Zavoleo sam taj posao. Od malena sam tu po njivama", kaže Mladen.


Izvori

RTS


Tagovi

Plastenik Mladi poljoprivrednici Mirjana Đorđević Mladen Jović Jablanički okrug


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.