Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Glogonj
  • 06.10.2017. 16:00

Lopovi odnose opremu i povrće

Povrtari iz banatskog sela Glogonj bore se za tržište kvalitetom plodova, a u tome im odmažu lopovi.

Foto: Print Screen / YouTube
  • 907
  • 43
  • 0

Danail Vučkovski iz banatskog sela Glogonj tri godine se bavi intenzivnim povrtarstvom. Počeo je sa ciljem da mu to bude dodatni izvor prihoda. Sada obrađuje jedan hektar, nabavio je opremu i proizvodi rotkvice, karfiol, praziluk, boraniju, kupus i ostale kupusnjače.

"Jako je turbulentno, nemate sigurnost, a sve se menja iz godine u godinu. Zarada postoji, pa ne sme da se izostaje, iako iziskuje mnogo vremena. Sa setvom se kreće u februaru, a sezona nam traje do početka decembra. Konstantno nam stiže roba za tržište", kaže Danail.

Kvalitetu prete krađe

Dodaje da je sve veća konkurencija, te da tržište zahteva kvalitet. Danail svoje proizvode plasira u Pančevu i Beogradu. Ima ambicija i za proširenje - prvenstveno kada je reč o navodnjavanju.

"Veliki problem predstavljaju krađe, pa pumpu za vodu ne smete da ostavite da bude sama. Planiramo da usavršavamo, ali oprezno. Krade se i samo povrće", naglašava Danail.

Više u prilogu:

Foto: Print Screen / YouTube


Povezana biljna vrsta

Praziluk

Praziluk

Sinonim: - | Engleski naziv: Leek | Latinski naziv: Allium porrum L.

Praziluk ima stablo koje nastaje od izraslih lisnih rukavaca koji su sedeći uvučeni jedan u drugi, dužina mu je od 20-80 cm, a debljina od 5-7 cm. Seme praziluka polagano niče, po... Više [+]

Tagovi

Danail Vučkovski Kupusnjače Boranija Praziluk Banat Lopovi


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner