Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Plastenička proizvodnja paradajza
  • 14.09.2017. 10:00

Loš kvalitet paradajza u Srbiji

Srđan Dimitrijević, zvani doktor za paradajz, kaže da, osim lošeg kvaliteta ovog povrća, problem povrtarima pravi i uvoz iz Albanije i Makedonije.

Foto: Print Screen / YouTube
  • 1.704
  • 79
  • 0

Srđana Dimitrijevića iz Kumareva kod Leskovca nazivaju doktorom za paradajz. Njegova proizvodnja je na visokom nivou, pa drugi proizvođači rado dolaze po savet. Plasteničkom proizvodnjom bavi se šest godina.

Kaže da je naš kvalitet paradajza prilično loš i da dobre robe nema, Pošto se bavi prodajom povrća na pijaci, ovaj poblem je rešio sopstvenom proizvodnjom, koja je kontrolisana. Ima 40 ari plastenika i nekoliko sorti kojima poklanja jednaku pažnju i ljubav.

"Kad svi radnici odu sa imanja, ja ostajem sam ovde. Sedim, posmatram, obilazim i razmišljam. Imam utisak da sam uspostavio određenu komunikaciju sa biljkama", tvrdi Dimitrijević.

Ne očekuje manje od 10 kilograma roda po biljci, iako je godina, kako kaže bila "luda". Na tržištu mu smeta nelojalna konkurencija i uvoz paradajza iz Albanije i Makedonije.

Više u prilogu:

Foto: Print Screen / YouTube


Povezana biljna vrsta

Paradajz

Paradajz

Engleski naziv: Tomato | Latinski naziv: Lycopersicum esculentum

Paradajz je jednogodišnja biljka iz porodice Solonaceae. Gaji se u plastenicima, staklenicima i na polju. Deli se na srednje rane i kasne. Ima dobro razvijen vretenast koren s... Više [+]

Tagovi

Paradajz Plastenik Srđan Dimitrijević Kumarevo


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li znate koje su ovo životinje? Mala pomoć: Majka ih je okotila 13 :D