Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Najbolje iz Srbije
  • 14.06.2018. 12:15

Matador - spanać koji može da se bere cele godine

Matador je sertifikovani organski proizvod porodice Balanji od 2007. godine i favorit je potrošača. Nosilac je titule "Najbolje iz Srbije".

Foto: Turtletree seed
  • 4.118
  • 80
  • 0

Gazdinstvo Balanji iz Lukinog Sela, koje se nalazi u Specijalnom rezervatu prirode "Carska bara", na području grada Zrenjanina, može da se pohvali spanaćem koji je pobedio u kategoriji "Najbolje iz Srbije", kada je reč o organskoj hrani. Matador je sertifikovani organski proizvod od 2007. godine i favorit je potrošača.

Matador - za jesenju i prolećnu setvu

Ova sorta spanaća podnosi niske temperature i pogodna je za jesenju i prolećnu setvu. Seje se direktno u zemlju, gusto, 20 x 3-4 cm, u plitko iskopane brazdice. Klija od 12-15 dana. Ima polu-uspravne rozete, krupne, ovalne, naborane listove tamno zelene boje, lisne drške srednje dužine. Lišće je mesnato, krto, sočno, ukusno. Koristi se sveže, ali i kao zamrznut proizvod. Može da se uzgaja i u plastenicima i na otvorenom. Sukcesivnom setvom od marta do novembra, na svakih mesec dana, uz navodnjavanje, omogućava se kontinuirana berba tokom cele godine.

Spanać
Spanać matador porodice Balanji (Foto: Najbolje iz Srbije)

Proizvodnja oko 20 vrsta organskog povrća

Porodica Balanji u plastenicima i na otvorenom proizvodi oko 20 vrsta organskog povrća. Trenutno su na tezgama krompir, šargarepa, beli i crni luk, blitva, rukola, a od nedavno i sušena tikva. Kada je reč o spanaću, svake godine se ostavlja seme, koje se seje kao sopstveno organsko seme u sledećoj godini.

Upornost - poslovni partner porodice Balanji

"U proizvodnju svake vrste ulažemo isti trud i znanje. Ovo priznanje koliko prija, toliko i obavezuje, jer moramo da budemo bolji nego što smo do sada bili", rekao je za Dnevnik Šandor Balanji.


Povezana biljna vrsta

Spanać

Spanać

Engleski naziv: Spinach | Latinski naziv: Spinacea oleracea L.

Spanać je jednogodišnja zeljasta biljka koja pripada porodici Chenopodiaceae. Potiče iz zapadne Azije (područja današnjeg Irana) gde se gaji i konzumira već više od 2 000 godina.... Više [+]

Tagovi

Najbolje iz Srbije Matador Spanać Lukino Selo Šandor Balanji


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB