Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Povrtarska proizvodnja
  • 14.06.2016. 18:00

Muke jednog povrtara

Dragan Vukobrat, poljoprivredni proizvođač iz Kikinde, odlučio je da život u potpunosti posveti proizvodnji hrane.

  • 1.191
  • 53
  • 0

Iako po struci mašinski inženjer, pre tri decenije odlučio je da se bavi proizvodnjom povrća. Dragan Vukobrat, poljoprivredni proizvođač iz Kikinde, odlučio je da život u potpunosti posveti proizvodnji hrane.

Prema njegovim rečima, nekada je od ovog posla mnogo bolje živeo. S druge strane, danas je morao da proizvodnju sa semenske paprike, proširi na kornišone, industrijsku papriku, karfiol, kupus, a ima i četiri plastenika pa ipak, puno teže živi nego pre. Premda mnogi kažu da je kornišon komplikovana kultura za gajenje, kod ovog domaćina ona je zastupljena preko deceniju i po. Kaže, ovde je veoma važno imati utreniranu ekipu koja na toj proizvodnji radi, a kvalitetne radnike danas je teško pronaći.

Ne treba da se zanemari ni mišljenje stručnjaka. Dragan je član Udruženja Banatska lenija iz Kikinde, a tesno sarađuje i sa kikindskom savetodavnom poljoprivrednom službom čiji stručnjaci prate njegovu proizvodnju i savetima pomažu da postigne najbolje rezultate.

Evo šta ove godine ovaj povrtar očekuje od proizvodnje kornišona, šta misli o prinosima i cenama povrća te kako se snalazi za plasman robe. Osvrnuo se i na specifičnu mikroklimu severnog Banata, a detalje priče saznajte u video prilogu koji sledi:


Tagovi

Dragan Vukobrat Kornišoni Proizvodnja povrća Proizvodnja hrane Kikinda Prinosi Cene


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.