Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Organska proizvodnja povrća
  • 04.07.2016. 16:00

Obuka iz organske proizvodnje za mlade Nišlije

Najuspešnijim polaznicima obuke biće ustupljeno pola ara plastenika za proizvodnju rasada i dva ara zemlje na otvorenom za uzgoj povrća. Rasadnik i zemlja su u selu Gornja Toponica i polaznići će moći da ih koriste dve godine.

Foto: budabar/bigstockphoto.com
  • 743
  • 35
  • 0

Mladi iz niškog kraja koji žele da nauče da na organski način gaje povrće, mogu da se, do kraja jula prijave za obuku, a dobiće i savete stručnjaka, plastenik i zemljište. Kako prenosi agencija Beta, u Udruženju građana "Plant" iz Niša, koje je zajedno s Poljoprivrednom savetodavnom službom "Agrozem" i Udruženjem "Građanska inicijativa za zapošljavanje" raspisalo konkurs za obuku, istakli su da poziv važi za sve od 15 i 29 godina.

U udruženju "Plant" ističu da će u septembru biti ogranizovana teoretska obuka mladih o integralnoj i organskoj proizvodnji povrća, a uslediće praktična. "Polaznicima koji budu najuspešniji u teoretskom delu, biće ustupljeno pola ara plastenika za proizvodnju rasada i dva ara zemlje na otvorenom za uzgoj povrća. Rasadnik i zemlja su u selu Gornja Toponica i polaznići će moći da ih koriste dve godine", izjavila je Dragana Vukadinović članica tog Udruženja.

Kako napraviti poslovni plan, oformiti gazdinstvo, osnovati zadrugu

Mladi, koji se prijave na konkurs, moći će da nauče i kako da naprave poslovni plan, kako da osnuju poljoprivredno gazdinstvo, formiraju socijalno preduzeće ili zadrugu, kako da obezbede finansijsku podršku, a dobiće informacije i o toma kako da se udruže s drugim proizvodjačima. Vukadinovićeva je istakla da će oganizatori obuke nastojati da pronađu donatore koji će mladima kupiti plastenike kako bi oni mogli da nastave da se bave organskom proizvodnjom i nakon isteka perioda od dve godine.

Ona je dodala da se informacije o konkursu i obuci mogu da dobiju u svim srednjim školama grada Niša, u Centru za socijalni rad i u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, dok se prijave predaju Udruženju "Plant", "Agrozemu" i Udruženju "Građanska inicijativa za zapošljavanje". Obuka mladih za organsku proizvodnju povrća je u okviru projekta "Osnaživanje mladih kroz sticanje preduzetničkih veština", koji finasira Ministarstvo omladine i sporta Srbije.

Foto: budabar/bigstockphoto.com


Izvori

beta.rs


Tagovi

Niš Mladi Omladina Poljoprivreda Organska proizvodnja Integralna proizvodnja Povrće Povrtarstvo Srbija

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.