• Plasman
  • 12.03.2017. 14:00

Odlična prodaja povrća iz Zmajeva

Svetozar Botić iz Zmajeva uzgaja povrće na 15 ha. Svake godine isprobava novu kulturu, a jesenas je odlučio da se oproba i u malinarstvu.

Foto: Print Screen / YouTube
  • 1.344
  • 67
  • 0

Svetozar Botić iz Zmajeva ne odustaje od gajenja belog luka, iako je kilogram prošle godine dostigao cenu veću i od kilograma svinjetine. Osim njega, sadi semeni pasulj, kornišone, karfiol i grašak, a jesenas su on i njegova proodica prvi put posadili i maline. Ima ukupno 15 ha zemlje.

Bez zaštite nema roda

Botić veruje da je kvalitetna zaštita kultura, srazmerna prinosima koje ostvaruje:

"Da nema zaštite, ne bi bilo ni roda. Preparati nisu skupi, dostupni su svima i lako je doći do saveta kako se šta koristi".

Nema dovoljno radne snage

Problem je radna snaga, zbog specifičnosti načina ubiranja plodova. Smatra da će ova godina biti loša u tom pogledu, jer ima mnogo malinjaka, a posao češće obavljaju starije osobe, nego mlađe. Kako kaže Botić, "traže posao, a mole Boga da ga ne nađu".

Dobar plasman

Povrće je našlo put do kupaca, a zaliha nema. U tome je ulogu imala i preporuka. Botići se nadaju da će nova sezona biti još bolja od prethodne.

Foto: Print Screen / YouTube


Tagovi

Beli luk Kornišoni Pasulj Karfiol Grašak Zmajevo Svetozar Botić


Autorka

Aleksandra Kekić

Aleksandra Kekić

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner

Vertigo production

Laze Nančića 2, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 21 300 82 66, e-mail: vertigons@gmail.com web: http://www.poljoprivrednaemisija.com/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi