Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodnja paradajza
  • 23.07.2016. 12:00

Proizvodnja paradajza - izazov jednog rekordera

Višegodišnje iskustvo i marljivi rad doveli su Tihomira Bojanića, iz Čalme, do titule rekordera u proizvodnji paradajza.

  • 1.744
  • 80
  • 0

Višegodišnje iskustvo i marljivi rad doveli su Tihomira Bojanića, iz Čalme, do titule rekordera u proizvodnji paradajza.

Ovaj proizvođač već godinama, u Sremu, drži prvo mesto po proizvodnji paradajza, a i ove godine planira da bude najbolji, pa čak i bolji od svojih prošlogodišnjih rezultata. Na jednom hektaru prognozira rod od oko 70 tona, a po jednom struku planira da ubere oko 7 kilograma. Već 30 godina bavi se ovim poslom a on mu i dalje predstavlja izazov jer ga stalno "gura" napred. Dobar deo paradajza namenjen je proizvodnji kuvanog soka od paradajza, kog će biti isceđeno i spremljeno više od 5.000 litara.

U Čalmi i okolnim selima nekada se paradajz gajio na preko 300 hektara, a vremenske prilike u ovom kraju idealne su za gajenje ovog povrća jer ima dosta sunčanih intervala.

Bojanić nikada nije došao u iskušenje da zaore svoj paradajz. Naprotiv, on svake godine dobija od opštine Sremska Mitrovica nagradu za najboljeg povrtara u tom kraju.

Kako mu to uspeva pogledajte u video prilogu:


Tagovi

Tihomir Bojanić Rekorder Proizvodnja paradajza Srem Sok od paradajza


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P