Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodnja povrća
  • 13.05.2016. 12:00

U Zablaću sprovode elektrifikaciju atara

Umesto da odu sa sela, odlučili da ostanu i proizvodnjom povrća obezbede egzistenciju.

  • 1.011
  • 48
  • 0

Umesto da napuste selo, kako to većina danas čini, mladi ljudi u Zablaću, selu kod Čačka odlučili su da ostanu i da svoju egzistenciju obezbede upravo radom na selu.

Kao uzor može da posluži porodica Zarić u kojoj su okupljene četiri generacije. Oni združenim snagama nastoje da stvore svoje bolje sutra. Opredelili su se za proizvodnju povrća jer je ta proizvodnja višegodišnja tradicija porodice Zarić. Svesni su važnosti modernizacije proizvodnje, pa većinu sopstvenih površina navodnjavaju kao što čini 90% povrtara ovog kraja.

Preko Zadruge lakše do ostvarenja ciljeva

Povrtari u Zablaću su radi lakšeg nastupa na tržištu, ali i jednostavnije nabavke repromaterijala okupljeni u lokalnu Zadrugu, a najnoviji plan im je da sprovedu elektrifikaciju atara u svom selu. "Zadruga pokušava da okupi mlade, napredne i pametne ljude koji su odlučili da ostanu na selu i da preko nje ostvarimo određene ciljeve, a jedan od trenutno najvažnijih je elektrifikacija atara", kaže Mirko Zarić, direktor Zadruge.

U video prilogu pogledajte šta se najviše od povrća proizvodi, kako se obezbeđuje plasman, kao i zašto su odlučili da ulažu novac u elektrifikaciju atara.


Tagovi

Zablaće Povrtari Elektrifikacija atara Mirko Zarić Proizvodnja povrća Zadruga


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.