Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodnja krastavaca
  • 02.08.2016. 11:00

Zbog grada porasla cena krastavaca u Brabantu

Cene krastavaca su porasle, nakon što je grad uništio više od 30 hektara useva u belgijskoj provinciji Brabant.

Foto: Brilliance Eye/bigstockphoto.com
  • 298
  • 29
  • 0

Dan nakon što je grad uništio više od 30 hektara krastavaca u Brabantu, cene su drastično porasle. "Sledećeg dana još više. Ugovori su i dalje čekali i krastavci su morali da budu isporučeni. Tražnja je velika, a ponuda mala!", kaže Rene Vele.

"Svako ima određeni procenat, napisan u ugovoru, koji mora da isporuči. Gotovo sve što je grad oštetio su bili zasadi koji su tek bili posađeni ili su tek počeli da daju plod", piše portal Fresh Plaza.

Naravno, može samo da se nagađa kakve bi cene bile da nije bilo grada, ali ni sezona nije bila najbolja. Naročito su rane sorte rodile manje nego što se očekivalo. Kod biljaka koje su kasnije posađene, rod je bio bolji. Tehnički gledano, proizvodnja je bila teška. Proizvođači su ove godine testirani do krajnjih granica, a gotovo svi su ispod očekivanog obima proizvodnje, ističe Rene.

Cene su pale za oko 19-20 centi. "Možda su krastavci bili malo preskupi u maloprodaji, a to je zaustavilo prodaju. Međutim, mislim da je ovaj pad samo kratkoročan", optimističan je Rene. Meteorolozi najavljuju poboljšanje vremena, tako da će biti povećana potrošnja i tražnja.

Foto: Brilliance Eye/bigstockphoto.com


Tagovi

Krastavci Belgija Tržište Cena krastavaca Grad


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!