Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Maslinovo ulje
  • 15.06.2017. 18:30

5 najvažnijih dobrobiti maslinovog ulja

Ovih pet načina korištenja maslinovog ulja vam verovatno nikad nisu pali na pamet, a najviše koristi od njih imaće - mame!

Foto: congerdesign / Pixabay
  • 663
  • 40
  • 0

Novije generacije mama često razmišljaju o korištenju isključivo prirodnih organskih domaćih lekova, a ne veštačkih proizvoda za svoje bebe. Ali šta je sa majkama, brinu li se i one za sebe?

Čini se da se maslinovo ulje pokazalo kao dobar saveznik za mame koje vole homeopatiju. I to na različite, iznenađujuće načine. Iako je upotreba maslinovog ulja za bebe opštepoznata, majke mogu imati jednako dobre koristi od ove super-hrane.

Evo pet načina korištenja maslinovog ulja, koje vam verovatno do sada nisu pale na pamet.

  1. Sigurno, prirodno sredstvo za čišćenje. Uošteno govoreći, čisti dom je siguran dom, ali šta je sa svim štetnim hemikalijama u komercijalno dostupnim sredstvima za čišćenje? I drveni nameštaj, i nerđajući čelik, kuhinjski pribor ili tiganj, mogu se očistiti uz pomoć manjih doza maslinovog ulja.

  2. Nesanica, opšta anksioznost, pamćenje i koncentracija, često nisu na vrhuncu u periodu majčinstva. Maslinovo ulje pomaže, jer je u pitanju nezasićena mast.

  3. Prijatelj grudi. Mame sa iritacijama, čak i ugrizima zubi na grudima, mogu uzeti maslinovo ulje oralno, ili ga utrljati lokalno, radi olakšanja.

  4. Iscelitelj kože nakon operacije. Za one žene, koje su rodile carskim rezom, maslinovo ulje može poslužiti kao melem, koji pomaže kod ožiljaka nakon operacije. Razlog tome su velike količine vitamina K i E koji se nalaze u maslinovom ulju. Jednostavno, svakodnevno masirajte visokokvalitetno maslinovo ulje u kožu gde se nalaze ožiljci.

  5. Prirodni način lečenja infekcije uha. U redu, ovo se uglavnom odnosi na bebe - ali beba koju ne boli, znači majka koja nije pod dodatnim stresom! Maslinovo ulje se često prodaje u drogerijama kao cerumenolitički lubrikant za ušni kanal, koji može da omekša vosak u ušima. Jednostavno stavite nekoliko kapi mlakog - ne toplog i ne hladnog - maslinovog ulja u uho za blago olakšanje boli i čišćenje voska.

Foto: congerdesign / Pixabay