Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Borba brotiv "rada na crno"
  • 18.08.2016. 17:30

Apel radnicima: Ne izbegavajte inspektore

Radnik koji radi na crno, ukoliko ga mi zateknemo i ako nam se legitimiše, biće rešenjem naših inspektora rada zaposlen - poručio je ministar za rad Aleksandar Vulin.

Foto: bigstockphoto.com, denisfilm
  • 193
  • 9
  • 0

Ministar za rad u Vladi Srbije Aleksandar Vulin, posetio je sa inspektorima rada jedno preduzeće, u Mladenovcu. On je tokom posete apelovao na radnike da ne izbegavaju inspektore, već da im dopuste da ih legitimišu, budući da će na taj način moći da budu primljeni u radni odnos, prenosi portal dnevnik.rs.

Vulin je izjavio da inspekcija rada, tokom vanrednog nadzora, zatekla gotovo 30% radnika koji rade „na crno“ u preduzećima koja se bave proizvodnjom hleba, peciva i kolača. Ministar je poručio da će inspektori rada nastaviti borbu protiv sive ekonomije. Kako je rekao: „Radnik koji radi na crno, ukoliko ga mi zateknemo i ako nam se legitimiše, biće rešenjem naših inspektora zaposlen, dok će rešenjem naših inspektora njegov poslodavac će morati da ispravi svoju grešku i da ga primi u radni odnos“.

Vanredna kontrola - preko 28 odsto radnika neprijavljeno

Aleksandar Vulin je naglasio da je Inspekcija rada od 11. do 16. avgusta obavila vanredne nadzore u oblasti radnih odnosa kao i bezbednosti i zdravlja na radu kod 184 poslodavca koji se bave proizvodnjom hleba, peciva i kolača. "Od 653 radnika, 185, odnosno više od 28%, radilo je bez odgovarajućeg ugovora, odnosno na crno", kazao je Vulin i najavio da će zbog alarmantne situacije inspekcijske kontrole biti nastavljene i tokom jeseni.

Foto: bigstockphoto.com, denisfilm


Tagovi

Inspekcija Inspektori Rad na crno Aleksandar Vulin Srbija