Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cene mesa u EU
  • 28.08.2019. 09:00

Austrijanci jedu najskuplje, a Poljaci najjeftinije meso u EU

Ako planirate da kupite meso u poslednjih nekoliko dana leta, možda bi vas moglo zanimati kako se cena mesa u vašoj zemlji kreće u odnosu na ostale države članice Evropske unije.

Foto: Pixabay/webandi
  • 150
  • 21
  • 0

Ako planirate da kupite meso u poslednjih nekoliko dana leta, možda bi vas moglo zanimati kako se cena mesa u vašoj zemlji kreće u odnosu na ostale države članice Evropske unije (EU).

Kada se nivoi cena u zemljama upoređuju sa prosečnom cenom u EU (index od 100), rezultati pokazuju da je u 2018. cena mesa bila najviša u Austriji (indeks nivo cena od 146), Luksemburgu (142), Francuskoj (131) i Belgiji (126), objavio je Eurostat.

ff
Indeks nivoa cena mesa u državama članicama EU u odnosu na EU prosek

Nasuprot tome, najniže cena mesa u 2018. godini bile su u Poljskoj i Rumuniji (obe s indeksom cena od 63), Bugarskoj (64) i Litvaniji (71).

*Kategorije mesa obuhvaćene ovim statistikama uključuju govedinu i teletinu, svinjetinu, jagnjetinu, ovčetinu i meso koze, živinu, drugo meso i jestive iznutrice, delikatese i druge mesne prerađevine.


Izvori

EC Europa


Tagovi

Meso Cena Austrija Poljska Rumunija


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li znate koje su ovo životinje? Mala pomoć: Majka ih je okotila 13 :D