Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Niška pivara
  • 06.08.2015. 15:00

Bugari novi vlasnici Niške pivare!

Novi vlasnik "Niške pivare" za sada nije dostupan za medije i nalazi se van Srbije

Foto: depositphotos.com/id
  • 200
  • 3
  • 0

Nakon osam neuspelih licitacija "Niška pivara" prodata je iz stečaja neposrednom pogodbom za 130 miliona dinara, rekao je Tanjugu predsednik Skupštine poverilaca "Niške pivare" Miljan Damnjančević.

Damnjančević je rekao da je pivara prodata firmi "Grupa kapitalni projekti" iz Niša, a da je novi vlasnik državljanin Bugarske. Prema njegovim rečima, novi vlasnik ima nameru da pokrene proizvodnju s obzirom na to da je preduzeće kupio kao proizvodno poslovnu celinu sa 22.620 kvadrata poslovnog prostora i 3,65 hektara zemljišta.

Preduzeće obuhvata pogon za proizvodnju piva i sokova sa kompletnom opremom, kotlarnicu, upravnu zgradu i kamione za transport robe.

Stečajni upravnik "Niške pivare" Ljubomir Kostić, takođe je potvrdio informaciju o prodaji preduzeća, ali nije želeo da govori za medije pre nego što se oglasi zvaničnim saopštenjem, a to će kako je rekao učiniti "u narednih nekoliko dana". Ni novi vlasnik "Niške pivare" za sada nije dostupan za medije i nalazi se van Srbije.

U stečaju od avgusta 2013.

"Niška pivara" je u stecaju od avgusta 2013. godine. Prvi pokušaj njene prodaje bio je 11. septembra prošle godine, sa početnom cenom od 396 miliona dinara. Tokom 11 meseci propalo je osam pokušaja prodaje na licitaciji, a pivara je prodata iz devetog pokušaja direktnom pogodbom za 130 miliona dinara što je manje od trećine početne cene.

Stečajni postupak inicirali su zaposleni, jer im prethodni vlasnik ovog preduzeća Jovica Stefanović Nini, mesecima nije isplaćivao zarade. Predsednik Skupštine poverilaca Miljan Damnjančević, rekao je da smatra da će cena koja je dobijena za prodaju pivare omogućiti da se radnicima isplate zaostale plate i da im se poveže radni staž. "U trenutku pokretanja stečja u preduzeću je bilo zaposleno 140 radnika", rekao je Damnjančević.

Foto: depositphotos.com/id1974


Izvori

Tanjug


Tagovi

Niška pivara Grupa kapitalni projekti Ljubomir Kostić Stečajni postupak Jovica Stefanović Nini Prodaja pivare