Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vlada Srbije
  • 30.07.2015. 11:30

Cena hleba ostaje ista

Produžena je Uredba o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna T-500, što znači da maksimalna cena ove vrste hleba ostaje 46 dinara

Foto: freedigitalphotos.com
  • 62
  • 2
  • 0

Vlada Srbije je produžila Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna T-500, što znači da maksimalna cena ove vrste hleba ostaje 46 dinara, izjavio je danas Tanjugu potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

"S obzirom da je cena brašna danas neznatno niža nego u januaru ove godine i da nije bilo promena ostalih troškova koji učestvuju u ceni hleba, ne postoji ekonomsko opravdanje za poskupljenje ove osnovne životne namirnice", precizirao je Ljajić.

Uredba stupa na snagu 1. avgusta

On je naglasio da se ni u narednom periodu ne očekuju poremećaji u ovoj oblasti, s obzirom da je žetva pšenice u Srbiji završena i već sada možemo reći da će rod od oko 2,4 miliona tona biti dovoljan i za domaće potrebe, koje iznose oko 1,5 miliona tona pšenice, ali i za izvoz.

Uredba o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba T-500, koju je vlada produžila juče, stupa na snagu 1. avgusta 2015. godine i važiće šest meseci, do 31. januara 2016. godine.

Foto: freedigitalphotos.com


Izvori

Tanjug


Tagovi

Cena hleba Cena brašna Izvoz Rasim Ljajić T-500 Vlada Srbije Žetva pšenice

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić