Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zdrava hrana
  • 29.01.2017. 20:30

Džejmi Oliver: promenite svest o ishrani!

Džejmi Oliver je na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu rekao da rešenje ne može da ponudi on ili vlade država, nego da sve polazi od pojedinca. Kada se promeni društvo, promeniće se i stanje svesti o zdravoj hrani, a rezultati će biti vidljivi.

Foto: Print Screen / You Tube
  • 2.372
  • 428
  • 0

Džejmi Oliver (Jamie Oliver) svetska kulinarska zvezda i promoter zdrave hrane bio je učesnik Svetskog ekonomskog foruma u Davosu. On je sa Arianom Hafigton (Arianna Huffington) razgovarao o načinima na koji se može ostvariti svojevrsna revolucija u oblasti ishrane.

Ishrana je postala svetska industrija

Iako je na početku želeo da dokaže da i muškarci mogu da budu podjendako dobri u kuhinji, kao i žene, stvari su počele da se menjaju kada se više posvetio obrazovanju iz ove oblasti. Odlučio je da bi bilo dobro da se više upozna sa stanjem u svetu.

Bio je šokiran kada je shvatio da je industrija hrane jedna od najvećih na svetskom tržištu. Više nije bilo u pitanju samo uživanje u hrani.

Pogrešno obrazovanje dece

Oliver je podržao oporezivanje gaziranih pića, jer je utvrđeno da ljudi najviše šećera unose baš u ovom obliku, a u SAD se čak 10 odsto bonova potroši na ova pića.

"Deca u Americi se pogrešno vaspitavaju, kada je ishrana u pitanju. Ona ne vide povezanost između krompira i pomfrita i nikada nisu videla čisto, belo mleko. Ono je obojeno i ima više šećera nego gazirana pića", upozorio je Oliver.

Objasnio je i da su u Britaniji pre 12 godina postojali strogi standardni za hranu za pse, ali ne i za dečiju hranu. Situacija se sada menja, pa čak i lanci brze hrane promovišu zdravu ponudu, kao što su salate i organska jaja.

Potrebno je promeniti svest društva

Dodao je da rešenje ne može da ponudi on ili vlade država, nego da sve polazi od pojedinca. Kada se promeni društvo, promeniće se i stanje svesti o zdravoj hrani, a rezultati će biti vidljivi, zaključio je Oliver.

Foto: Print Screen / You Tube


Tagovi

Jamie Oliver Svetski ekonomski forum Ishrana


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.