• Tržište mesa
  • 28.07.2016. 08:30

EU tržište mesa od sada i online!

Meat Market Observatory trenutno ima oblik internet sajta s različitim sekcijama, a svakodnevno izveštava o cenama, proizvodnji i trgovini mesa.

  • 514
  • 25
  • 0

Evropska komisija je pre nekoliko dana lansirala Meat Market Observatory gde se mogu pratiti statistike i kretanja na tržištu mesnih proizvoda Evropske unije. Evropski komesar za poljoprivredu Fil Hogan naglasio je da je cilj tog projekta da se poboljša transparentnost na tržištu govedine, teletine i svinjetine i tako pomogne proizvođačima pri "iščitavanju" tržišnih signala.

Meat Market Observatory trenutno ima oblik internet sajta s različitim sekcijama, a svakodnevno izveštava o cenama, proizvodnji i trgovini, dok uključuje i kratkoročne analize ekonomskih stručnjaka.

Projekat sledi model Milk Market Observatory-ja koji je uspostavljen 2014. godine. Hogan je prilikom puštanja u javnost ovog proizvoda Evropske komisije naglasio: "Nije tajna da verujem u tržište i njegovu centralnu ulogu u kreiranju izvoza, poslova i profita za evropske proizvođače i agrobiznis. Ali tržišta funkcionišu jedino ako svi igrači imaju pristup pravim informacijama u pravo vreme".


Tagovi

Meat Market Observatory EU Fil Hogan Meso Tržište


Autorka

Ivana Nađ

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uverenja ne čine vas boljom osobom. Delovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kad čičak procveta :)