Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mesna industrija
  • 11.09.2015. 18:00

Goranović počinje izvoz mesa u Panamu

Mesna industrija Goranović u Nikšiću najavila je da će do kraja septembra početi da izvozi svoje proizvode u Panamu.

  • 98
  • 3
  • 0

Mesna industrija Goranović u Nikšiću najavila je da će do kraja septembra početi da izvozi svoje proizvode u Panamu što bi do kraja godine trebalo da joj donese više od četiri miliona evra.

Vlasnik te kompanije Ðorđije Goranović kazao je da je kompanija dogovorila sa poslovnim partnerom iz Paname izvoz trajnih proizvoda - fermentisane kobasice i suvog komadnog mesa, prenose crnogorski mediji. "Za početak će ići manje količine, jedan kontejner, pa ćemo videti kako će se stvari dalje kretati. Naši proizvodi na panamskom tržištu naći će se uglavnom u ekskluzivnim hotelima i restoranima", rekao je Goranović.

MI Goranović do sada je izvozila u Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju i Srbiju, a sada će se tom spisku pridružiti i Panama. Troškovima prevoza, kako je ocenio Goranović, mogu da se uklope, jer, kako kaže, brodski prevoz nije barijera za izvoz.

"U narednom periodu planiramo da izvoz zajedno sa tržištem Paname bude preko pet miliona evra godišnje. Samo u ovoj godini ćemo ostvartiti preko četiri miliona evra izvoza", objasnio je Goranović.


Izvori

Tanjug


Tagovi

Mesna industrija Goranović Ðorđije Goranović Panama Nikšić Izvoz Trajni proizvodi

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao