Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tržište Bliskog Istoka
  • 11.11.2017. 09:15

Hogan EU proizvodima otvara vrata tržišta Bliskog Istoka

Poverenik za poljoprivredu i ruralni razvoj EU promoviše EU proizvode u Saudijskoj Arabiji i Iranu.

Foto: Facebook/Phil Hogan
  • 144
  • 10
  • 0

Fil Hogan (Phil Hogan), poverenik za poljoprivredu i ruralni razvoj EU, pokušava da otvori vrata tržišta Irana i Saudijske Arabije za EU proizvode.

Naime, Hogan je u pratnji delegacije kompanija iz poljoprivredno-prehrambenog sektora EU, sa ciljem promocije i radi olakšavanja trgovinskih odnosa, od 7. do 9. novembra boravio u Saudijskoj Arabiji, dok je u Iranu od 10. do 13. novembra.

Promovišu se proizvodi sa farmi širom Evropske unije. Održani su poslovni sastanci, a upriličena je i poseta trgovcima hranom, kako bi se podstaklo trgovanje hranom i poljoprivrednim proizvodima EU sa dve bliskoistočne države.

Saudijska Arabija trenutno izvozi oko 62 miliona evra poljoprivrednih prehrambenih proizvoda u EU i uvozi oko 4,5 milijardi evra. Iran uvozi poljoprivredne prehrambene proizvode EU-a vredne oko 728 miliona evra godišnje, a izvozi oko 468 miliona evra poljoprivrednih prehrambenih proizvoda u EU.

Povereniku Hoganu ovo nije prvo poslovno putovanje sa ciljem promocije EU proizvoda. Posetio je dosad Kanadu, Kolumbiju, Meksiko, Vijetnam, Indoneziju, Kinu i Japan.

Foto: Facebook/Phil Hogan


Izvori

AgPress


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!