Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Veterinarska inspekcija
  • 14.03.2016. 14:00

Inspekcija povukla 433 kg hrane životinjskog porekla

Republička veterinarska inspekcija je sa pijace u Bubanj potoku povukla više do 433 kilograma hrane životinjskog porekla koja nije bila ispravna za upotrebu ili nije imala odgovarajuću deklaraciju.

  • 56
  • 2
  • 0

Republička veterinarska inspekcija je sa pijace u Bubanj potoku povukla više do 433 kilograma hrane životinjskog porekla koja nije bila ispravna za upotrebu ili nije imala odgovarajuću deklaraciju, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Kontrola prodavaca i restorana na pijaci je obavljena za vikend i naloženo je povlačenje iz prodaje 333,2 kilograma proizvoda od mesa, 93 kilograma proizvoda od mleka i sedam kilograma meda. Sve količine hrane povučene iz prometa su predate na neškodljivo uklanjanje u ovlašćenoj organizaciji.

Protiv prodavaca koji su napravili prekršaj biće podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka, a veterinarska inspekcija će obavestiti sanitarnu inspekciju o stanju higijene i osoblja u kontrolisanim restoranima kako bi preduzela mera iz svoje nadležnosti.

Foto:bigstockphotos.com;Artem Merzlenko


Izvori

beta.rs


Tagovi

Veterinarska inspekcija Neškodljivo uklanjanje Meso Deklaracije Bubanj potok Mleko Med Kontrola