Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kvasac
  • 23.03.2020. 11:15

Kvasac u naredna dva dana na rafovima prodavnica

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je da bi suvi i ostale vrste kvasca trebalo da budu isporučeni trgovinskim lancima u naredna dva dana. Dodao je da će Ministarstvo poljoprivrede predložiti da se zabrani izvoz kvasca, kako bi se snabdele sve prodavnice u našoj zemlji.

Foto: JumpStory (ilustracija)
  • 134
  • 29
  • 0

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović izjavio je da je fabrika u Senti pokrenula proizvodnju kvasca, koji bi u prodavnicama mogao da se nađe već u utorak ili sredu, prenosi se na sajtu Vlade Srbije.

Vukosav Saković: Brašna ima za dva meseca, a hlebnog zrna za narednih deset

Nedimović je u izjavi za Radio-televiziju Srbije (RTS) rekao da bi suvi i ostale vrste kvasca trebalo da budu isporučeni trgovinskim lancima u naredna dva dana. Dodao je da će Ministarstvo poljoprivrede predložiti da se zabrani izvoz kvasca, kako bi se snabdele sve prodavnice u našoj zemlji.

Produkcija u malim pakovanjima uvećana 450 odsto

Kompanija Biospringer RS u Senti počinje proizvodnju kvasca punim kapacitetom, pa će produkcija u malim pakovanjima biti uvećana čak 450 odsto, a u pakovanjima od 500 grama za pekare - za 100 odsto, prenosi se na sajtu Privredne komore Srbije.

"Plan je da dostignemo mesečnu proizvodnju od 900 tona kvasca, četiri puta više u odnosu na dosadašnju", izjavio je Laslo Đetvai, operacioni menadžer u kompaniji.

"Računamo na podršku države u nabavci sirovina"

Da bi odgovorili na zahteve tržišta i obezbedili kontinuiranu isporuku, u ovoj kompaniji menjaju i asortiman da bi omogućili povećanu proizvodnju kvasca za domaćinstva i pekare.

"Imamo i pogon i radnike za ovoliku proizvodnju, a na podršku države računamo u nabavci sirovine, melase iz šećerne repe, kako bismo odgovorili na zahteve povećane tražnje."

Rasim Ljajić: Ne stvarajte zalihe namirnica!

Iz Biospringera apeluju na potrošače da ne stvaraju veštačku potražnju i ne gomilaju zalihe jer kvasca ima dovoljno, a fabrika može da podmiri i ove trenutno povećane potrebe industrije i domaćinstava.


Tagovi

Kvasac Zalihe kvasca Zabrana izvoza Proizvodnja hleba Proizvodnja testa Biospringer RS


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta