Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sremska Mitrovica
  • 18.04.2016. 12:00

Mitros ponovo radi!

"Vojvodina bi uz primenu savremenih tehnologija mogla da hrani pola Evrope", rekao Vučić u Sremskoj Mitrovici prilikom otvaranja Mitrosa.

  • 465
  • 46
  • 0

Mitrovački gigant Mitros Flajšvaren ponovo je počeo da radi.

Fabriku je juče obišao premijer Aleksandar Vučić koji je poručio da bi Vojvodina, uz primenu savremenih tehnologija, mogla da hrani pola Evrope. Priča o Mitrosu je priča o neuspelim privatizacijama, o našem sveukupnom propadanju i rekao bih, ponovnom podizanju i konačnom uspehu i srpske privrede i srpskog domaćina. Pre nego što je Gierlinger ovde došao, Mitros je ličio na ruševinu, a danas je on u novom ruhu, novom sjaju i sa velikom šansom da napravi veliki uspeh u budućnosti, rekao je premijer Vučić prilikom otvaranja. Vrpcu na ulazu u fabriku Mitros presekli su vlasnik Gerlingera, Johan Gerlinger i gradonačlenik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice istakao je da se raduje Mitrosu, jer on nije samo 300 ili 600 zaposlenih koliko će biti u kasnijoj fazi, već je ova kompanija veoma značajna za farmere i proizvođače u regionu. "Želim da se od danas okrenemo budućnosti, okrenemo novim zaposlenima koji će doći u narednim nedeljama, a kojih bi trebalo da bude preko 300 u prvoj fazi rada ove fabrike, a kasnije još i više, jer nesumnjivo je da ova investicija od 23 miliona evra koliko će ukupno biti uloženo u Mitros, donosi sa sobom neko bolje vreme. Ja se jako radujem ovom Mitrosu jer Mitros su i oni farmeri, proizvođači koji žive u Laćarku, Martincima, Kuzminu, celom Sremu, Mačvi, rekao je Nedimović.

23 milona evra ulaganja u Mitros

Mitros
Novi pogon Mitrosa

Austrijska kompanija Gerlinger holding kupila je Mitros u januaru prošle godine za 800.000 hiljada evra. Prema ranijim najavama kompanija će uložiti oko 23 miliona evra, a oko 20 je do sada već uloženo. John Gierlinger, vlasnik kompanije "Gierlinger Holding" kratko je rekao da je od gradonačelnika Sremske Mitrovice ključeve Mitrosa dobio pre samo 14 meseci, a da je od tada ova klanica dobila potpuno nov izgled u odnosu na onaj u kakvom je zatečena. "Mitros će biti pouzdan partner srpskoj poljoprivredi, po sigurnosti otkupa svinja i blagovremene isplate", rekao je Gierlinger. Prilikom otvaranja čulo se da i da je već obavljeno oko 1.000 razgovora za posao sa novim radnicima, ali i da je uspostavljen kontakt i sa 1.200 farmera, budućih kooperanata.

Proizvodi Mitrosa već polovinom maja u prodavnicama

Vlada Republike Srbije prepoznala je potencijal Mitrosa, odnosno kompanije "Gierlinger holding" pa je toj kompaniji pomogla sa 5,8 miliona evra i to ne samo za zapošljavanje 300 radnika u prvoj fazi rada, nego i za oko 700 poljoprivrednika sa kojima će uskoro biti potpisani ugovori o otkupu mesa. Ova kompanija ima dovoljno sirovine za preradu, a Vučić je najavio da će se već u drugoj polovini maja meseca u vitrinama domaćih radnji naći i proizvodi Mitrosa. "Naši ljudi će već oko 15. maja imati priliku da kupe domaće mesne proizvode koji su mnogo kvalitetniji nego što nam nude neki drugi proizvođači iz inostranstva", rekao je Vučić i dodao da će Vlada Republike Srbije pomoći ovoj kompaniji i oko izvoza u Kinu i Rusiju.


Tagovi

Mitros Kompanija Stočarstvo Sremska Mitrovica Mačva Stočari Kooperanti Posao Tržište Branislav Nedimović Johan Gerlinger Aleksandar Vučić Vojvodina


Autor

Zlatko Markovinović

Više [+]

Glavni i odgovorni urednik televizije "Fruška gora", autor i voditelj poljoprivredne emisije "Zdrav domaćin".