Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tržište šećera
  • 18.07.2017. 09:00

Nakon mesa i mleka, pod nadzorom i tržište šećera

Evropska unija pokrenula je i treći centar za posmatranje - ovaj put za tržište šećera. Već su osnovani za meso i mleko, a uskoro će biti i za useve.

Foto: nata_zhekova / Bigstckphoto
  • 1.055
  • 60
  • 0

Evropska unija pokrenula je i treći centar za posmatranje, ovaj put za tržišta šećera. Održan je i prvi sastanak stručnjaka za šećer i zvaničnika iz Odeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj Evropske komisije.

Šećer je najnoviji proizvod koji će imati koristi od ovog centra, nakon mleka i mesa, a uskoro će biti pokrenut i četvrti centar, koji će pokrivati useve. Poverenik za poljoprivedu EU Fil Hogan (Phil Hogan) ovo je najavio ranije ove godine, kako bi pomogao poljoprivrednom sektoru EU da bolje pokuša da reši nepredvidive promene tržišta i da analizira i pročita tržišne signale, odnsno da pomogne proizvođačima.

Centar ima za cilj da pruži transparentnost tržišta šećera u EU deljenjem podataka tržišta i pravovremenim kratkoročnim analizama stanja. Stručna grupa, koja se sastoji od 14 organizacija koje rade u lancu snabdevanja šećera i zaslađivača, kao i zvaničnici EU, sastajaće se najmanje dva puta godišnje kako bi pružili prve informacije o stanju na tržištu EU.

Foto: nata_zhekova / Bigstckphoto


Izvori

AgPress


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Seljačka vranjska metla za metenje dvorišta.